Instagram gaat deze filters verwijderen

Oh no!

Instagram gaat deze filters verwijderen

Instagram gaat de zogenoemde facelift-filters uit de app verwijderen, omdat ze er naar eigen zeggen niet langer de verantwoording voor willen dragen.

Fake filters

Een logo van een bekend designermerk op je gezicht of plotseling net zulke dikke lippen als Kylie Jenner. Met de recente filters van Instagram kon jij er ineens uitzien alsof je rechtstreeks van de plastische chirurg vandaan kwam. Instagram lijkt deze 'fake filters' inmiddels beu te zijn en heeft besloten ze te gaan verwijderen.

Lees ook: Dit schijnt het beste tijdstip te zijn om iets op Instagram te posten 

Ware aard

Voor veel jonge meiden is Instagram een platform waar ze hun inspiratie vandaan halen. Ze zien hoe modellen, influencers en celebs keer op keer weer poseren in de mooiste outfits en er tot in de puntjes verzorgd uitzien. Instagram wil niet langer een platform zijn waarop iedereen er zogenaamd perfect uit ziet. Ze gaan dan ook posts over diëten verbannen en doen de facelift-filters in de prullenbak. 

De social media-app gaat in de toekomst dus filters die je gezicht een facelift geven blokkeren. Wel blijven de filters waarmee je verlengde wimpers, sproeten of rouge op je wangen krijgt gewoon bestaan. 

Lifestyle
  • Grazia
  • Apostolos Vamvouras