Zo vier je dit jaar Galentine’s day op afstand met je vriendinnen

13 februari is de dag om vriendschappen te vieren.

Jarenlang stond Valentijnsdag behoorlijk in het thema van romantische liefde, maar dankzij de Amerikaanse serie Parks and Recreations is dat verleden tijd. De dag voor Valentijnsdag doopten de makers van de serie namelijk om tot Galentine's day en dit zijn dingen die jij dit jaar online met je gals kunt doen.

Wees elkaars geheime valentijn 

Tijdens kerst en Sinterklaas is het voor velen al vaste prik om een lootje te trekken, dus waarom zou je dat ook niet voor Valentijnsdag doen? Gebruik een willekeurige generator voor het lootjes trekken en vul jullie namen in. De online tool bepaald vervolgens naar wie jij een valentijnskaartje gaat sturen.

Bestel iets lekkers voor elkaar 

Nog geen dinerplannen? Good! Als we iets weten over Valentijnsdag is het wel dat de liefde met name wordt gevierd met een lekker diner. Bestel een heerlijk diner voor je vriendin en laat haar hetzelfde voor jou doen.

Ga zelf koken

Eten bestellen is natuurlijk makkelijk en lekker, maar je kunt ook zelf de handen uit de (koks)mouwen steken. Schrijf je favoriete recept uit en laat jouw vriendinnen hetzelfde doen. Wissel de recepten uit en bereid daarna het gerecht van een van je vriendinnen.

Volg een online workshop

Tegenwoordig kunnen we meer online doen dan slechts een zoom- of skypegesprek met elkaar voeren. Volg een online wijnproeverij – bonus: niemand hoeft nuchter te blijven om veilig naar huis te kunnen rijden – of ga samen met je vriendin(nen) online speeddaten, want ja, óók dat kan gewoon. En zelfs als dat niet helemaal jullie cup of tea is, zijn er nog genoeg andere opties. Denk aan een online kookworkshops of een book club.

Houd een filmmarathon

Je hoeft voor Galentine's day niet uit te pakken met grootste gebaren. Je kunt ook altijd nog samen een film of serie kijken. Tools zoals Teleparty maken het makkelijk om tegelijkertijd naar dezelfde film of serie te kijken. Ideaal!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws