Kleine mindset veranderingen die een positief effect op je gezondheid en geluk hebben 

Simpele veranderingen, groot resultaat.

Gelukkig worden, gelukkig zijn en gelukkig blijven, willen we dat niet gewoon allemaal? Om dit te bereiken (of beter: om dit te behouden) hoef je geen zelfhulpboeken van zelfbenoemde self help goeroes te raadplegen. Soms zit het ‘m namelijk gewoon in de kleine dingen. Met deze kleine lifestyle veranderingen en acties kun je al veel lekkerder in je vel zitten.

Ga eerder naar bed

Want een uitgerust lichaam is een uitgeruste ziel. Klinkt zweverig, maar echt: je lichaam zal je dankbaar zijn als je voor die acht uur slaap gaat. Of in ieder geval voor middernacht onder zeil gaat.

Update je culinaire skills

Een maaltijd bestellen is heerlijk, maar er zelf een in elkaar flansen kan net zo culinair prikkelend zijn. Maak jezelf drie nieuwe gerechten eigen die gezond en lekker zijn.

Leer nee te zeggen tegen dingen die je niet wilt doen

Heb je ergens geen tijd voor of voel je je ergens niet prettig bij? Leer dan om nee te zeggen tegen dingen die je simpelweg niet wilt doen.

Las een digitale detox in

Je telefoon de hele dag niet gebruiken is in deze tijden misschien niet haalbaar (en bovendien behoorlijk eenzaam in de lockdown). Je telefoon een paar uur voor het slapengaan wegleggen kan daarentegen wel heerlijk ontspannend zijn.

Neem altijd een flesje water mee

Het is voor velen al een staple in hun handtas: een flesje water. Behoor jij nog niet onder deze groep mensen? Maak hier dan een habit van. Je lichaam voldoende hydrateren zorgt er immers voor dat jij je gezonder en energieker voelt.

Bel een vriend(in) die je al langere tijd niet meer sprak

Door de pandemie heb je bepaalde vrienden of vriendinnen wellicht al langere tijd niet gezien. Pick up the phone en vraag eens hoe het met ze gaat.

Volg een online yogalesje

Vind je het lastig om thuis tot rust te komen omdat je in je eigen omgeving zit? Boek dan een online yogalesje. Dit kan de stok achter de deur zijn om even 30 of 60 minuten lang te focussen op tot rust komen.

Plan een tandartsafspraak

Misschien is het niet de leukste afspraak om te maken, maar wel een belangrijke: de controle bij de tandarts. De gezondheid van je gebit is nu eenmaal belangrijk voor je algehele gezondheid. En maak dan ook meteen een volgende afspraak voor over zes maanden, while your at it.

Koop een groene plant

Of je huis er nu al vol mee staat of niet: er is vast nog wel een plekje voor een nieuwe groene vriend in je huis. Onderzoek wijst namelijk uit dat planten in je woning je gelukkiger kunnen maken. En wie zijn wij om die wijsheid in twijfel te trekken?

Bekijk je favoriete serie opnieuw

Onze suggestie: Sex and the City.

Neem je garderobe onder de loep

Het bespaart je tijd en keuzestress als je je garderobe even flink updatet. Draag je bepaalde stukken nooit meer? Doneer ze dan of geef ze weg aan een goede vriendin.

Geef je telefoon een digitale schoonmaak

Verwijder Whatsapp-gesprekken waarin je al maanden niet actief bent en delete apps die je niet meer gebruikt.

Boek een massage

De contactberoepen mogen hun deuren weer openen en daar kun je dankbaar gebruik van maken door een massage te boeken.

Koop elke zaterdag verse bloemen

Maak van zaterdag marktdag en bemachtig bij de charmante marktkraampjes elke zaterdag een prachtige bos verse bloemen.

Stretch in de ochtend

Neem ’s ochtends even een moment om goed wakker te worden door je lichaam lekker uit te rekken en door te stretchen. Je lichaam is immers gemaakt om te bewegen.

Bron: Her.ie | Beeld: Cottonbro

Laatste nieuws