Beauty moodboard: traditionele wellnesstechnieken

Door de coronacrisis hebben vrouwen hun beautyregime in eigen hand genomen.

Beauty moodboard: traditionele wellnesstechnieken

Trends komen en gaan. Soms is ’t mat, dan weer glans. Soms rood, dan roze. De interessantste trends vind ik degene die je ziet als je wat verder uitzoomt. Dan zie je de rode draad: niet de kleuren maar de grotere lijnen in de beautyindustrie. Marie Claire's beauty director, Marjolein Vermeij, geeft advies.

Verstand van zaken

Laatst mocht ik een online presentatie bijwonen van Newby Hands, global beauty director bij luxe webshop Net-a-Porter. Met een beautyassortiment om door een ringetje te halen, consumenten in 170 landen en een maandelijks publiek van 9 miljoen vrouwen, durf ik wel te stellen dat ze daar verstand van zaken hebben. Uit Newby’s verhaal maakte ik twee dingen op:

Twee dingen

Eén: door de coronacrisis hebben vrouwen hun beautyregime in eigen hand genomen. De verkoopcijfers van hightech apparaten voor thuisgebruik gingen door het dak, en we zijn meer dan ooit op zoek naar de beste skincare. De vraag naar expert brands – gecreëerd door dermatologen en op wetenschappelijke basis – steeg. Ging het eerst om ‘wat is nieuw?’, nu gaat het om ‘wat werkt écht?’

En twee: er is een hang naar traditionele wellnesstechnieken, zoals kristallen massagetools vanuit de Chinese heelkunde. Staat dat niet lijnrecht tegenover die hightech en expert-beweging? In zekere zin wel, maar ze gaan ook prima samen. De kunst zit ’m er vooral in dat je de tijd neemt. Of je nu een fancy apparaat of een roller met kristal aanschaft, maak er een dagelijks ritueel van. Net als tandenpoetsen! Was alles maar zo simpel.

9 Musthaves

1. Rozenkwartsroller

2. Microstroompjes maken het collageen in je huid 'wakker'

3. Salicylzuur: werkt echt

4. Massagetool tegen donkere kringen

5. Alsof je van de schoonheidsspecialist komt

6. Voor onder je roller (olie)

7. Facial voor in je eigen badkamer

8. Geen bad hair days meer

9. Gua sha-steen

Beauty
  • Marjolein Vermeij
  • iStock, Instagram