Mist de fysieke aantrekkingskracht tussen jou en je partner? Zo ga je ermee om

Het hoeft niet het einde van jullie relatie te betekenen.

In het begin van een relatie is alles nog nieuw en exciting. Hoewel het natuurlijk fijn zou zijn als die spanning voor altijd blijft, is dit vaak niet het geval. Jullie doen minder vaak leuke dingen samen en zijn lang niet zo vaak intiem meer. Dit kan flink wat onzekerheden met zich meebrengen. “Vindt mijn partner me nog wel aantrekkelijk?”, schiet er dan al gauw door je hoofd. Geen paniek, met deze tips haal je jullie relatie uit de sleur.

Seksueel verlangen

Wanneer je net met iemand aan het daten bent, zet je je beste beentje voor. Een date? Dan zie jij er piekfijn uit. Thuis afspreken? Ook dan zie je eruit om door een ringetje te halen. Maar hoe langer jullie samen zijn, hoe comfortabeler je je bij elkaar gaat voelen. Een no make up day met een oversized hoodie aan? Heerlijk. Geen zin om je haar te doen? Whatever, dan gooi je het in een knot. Hoewel het natuurlijk top is dat je zo jezelf kunt zijn bij je lover, kunnen de twijfels op een gegeven moment toe gaan slaan: “Vindt hij of zij me nog wel aantrekkelijk? Moet ik me wat vaker op gaan doffen?”

First things first: als je partner van je houdt, is de kans vrij groot dat hij of zij het geweldig vindt om je zo relaxed te zien. Maar het kan inderdaad zijn dat de fysieke aantrekkingskracht op den duur wat minder wordt. Maar geef toe: jij hebt ook niet elk moment van de dag zin in een uitgebreide zoensessie. “Niveaus van seksueel verlangen fluctueren in de loop van je leven en eb en vloed zijn volkomen normaal”, legt seksuoloog Jess O'Reilly uit aan Elite Daily. “Een afname van verlangen hoeft niet per se te betekenen dat jullie relatie ten einde komt.”

Als je het gevoel hebt dat jouw partner je minder vaak complimentjes geeft als eerst of je minder aantrekkelijk vindt, dan zijn er verschillende manieren om dat onder de aandacht te brengen. Wij zetten de beste tips voor je op een rijtje.

1. Praat met je partner

Communicatie is key in elke gezonde relatie. Ook al voelt het misschien alsof je je aanstelt, praat over je twijfels met je partner. “Beschuldig hem of haar niet en stel ook geen eisen. Je bent geen slachtoffer, maar je hebt het recht om te vertellen hoe jij je voelt”, vertelt O'Reilly. Daarbij benadrukt ze dat geen van twee goed of fout zit. “In plaats van iemand de schuld te geven, is het beter om op zoek te gaan naar oplossingen.”

Het is daarbij belangrijk dat je aangeeft wat je precies zou willen. Misschien is dit nieuwe informatie, maar je partner kan (waarschijnlijk) niet je gedachten lezen. Als jij zou willen dat hij vaker initiatief neemt in de bedroom, dan is het goed om dat te zeggen. Wil je vaker hand in hand lopen op straat? Laat dat dan weten. Op deze manier kan hij of zij hieraan werken.

2. Vertel je partner waarom je hem/haar aantrekkelijk vindt

Soms moet je zelf het goede voorbeeld geven. Als jij het gevoel hebt dat je partner je niet zo vaak een complimentje geeft, probeer hem of haar dan eerst zelf wat liefde te geven. “Zorg ervoor dat je zijn of haar ego streelt en dat hij of zij zich sexy voelt”, legt liefdescoach Pricilla Martinez uit. “Geef wat je hoopt te krijgen en het zal zijn vruchten afwerpen.” Wanneer jij je partner wat vaker in het zonnetje zet, zal jij die liefde vanzelf ook terugkrijgen.

Zeg dat dat shirtje mooi staat of dat het kapsel van je partner er goed uitziet. Geef je lover een massage als jullie in bed liggen of breng hem of haar spontaan een kopje koffie tijdens een lange werkdag. Wil je je relatie echt nieuw leven inblazen en het allemaal wat meer spicy maken? Wees dan niet bang om je partner te vertellen wat je precies zo aantrekkelijk aan hem of haar vindt. De kans is groot dat de temperatuur dan héél snel zal stijgen in de kamer.

3. Doorbreek jullie routine

Of je nu tien weken, tien maanden of tien jaar samen met iemand bent, het is gemakkelijk om in een vaste routine te vervallen. En laten we eerlijk zijn: een beetje vastigheid en voorspelbaarheid is ontzettend fijn. Maarre, de spanning is dan vaak wel ver te zoeken. Vooral als jullie samenwonen, is het belangrijk die routine te doorbreken. “Als je samenwoont, moet je onthouden dat je partner niet je huisgenoot is”, laat Martinez weten.

Verras je lover daarom eens met een romantisch etentje, neem hem of haar mee naar jullie favoriete museum of trek een pikant lingeriesetje aan. Wedden dat je partner je dan zéker niet zal zien als een huisgenoot?

4. Neem zelf het initiatief

We zeiden het al eerder: een goed voorbeeld doet volgen. Het kan dan ook ontzettend opwindend zijn voor je partner én voor jezelf, als jij zelf het initiatief neemt in de bedroom department. Want laten we er niet omheen draaien: seks is sexy. En als je het gevoel hebt dat je partner zich niet meer zo fysiek aangetrokken tot je voelt, kan een beetje sexy time een goede remedie zijn voor jullie relatie.

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om intiem te zijn met je partner. “Zelfs als je niet met elkaar tussen de lakens duikt, plan dan tijd in voor andere vormen van genegenheid en verbinding”, adviseert O'Reilly. “Seksloos hoeft niet liefdeloos te betekenen, dus zoek naar andere manieren om fysiek, intiem en emotioneel contact te maken.”

5. Ontdek andere manieren om je sexy te voelen

Hoewel het natuurlijk fijn is om te weten dat je partner je onweerstaanbaar vindt, moet je niet afhankelijk zijn van een ander om je sexy en mooi te laten voelen. “Het belangrijkste om te onthouden wanneer je partner een lager libido heeft dan jij, is dat jij niet de oorzaak bent”, weet Stephanie Alys, oprichter en Chief Pleasure Officer van MysteryVibe, te vertellen. “Iedereen heeft een ander libido. Het libido van je partner is niet een weerspiegeling van jouw aantrekkelijkheid of jouw skills tussen de lakens.”

Ga daarom op zoek naar andere manieren om je mooi te voelen. Breng een middagje bij de kapper door, laat je nagels lakken, shop een nieuwe outfit, ga heerlijk sporten of ontdek een nieuwe hobby. Als jij je goed over jezelf voelt, zul je dit uitstralen. Enne, wedden dat je partner dit op zal merken?

Bron: Elite Daily | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws