Elke dag aan het werk? Vergeet niet om dit item regelmatig schoon te maken

Yikes!

Lees ook

Of je nu een laptop of een monitor gebruikt als je aan het werk bent, computerschermen kunnen al snel echt vies worden. Denk aan stof en vette vingerafdrukken, maar ook bacteriën kunnen zich al snel verzamelen. Het schoonmaken van je scherm is dus net zo belangrijk als de rest van je kantoorspullen.

Schoonmaken

Het schoonmaken van je scherm vereist alleen wel een iets zorgvuldiger aanpak dan de rest van je elektronische spullen. Zo kunnen sommige schoonmaakmiddelen 'schuren' en als je te veel vloeistof gebruikt kan er zelfs kortsluiting ontstaan. Ai! Enne, dan hebben we het nog niet eens over die vervelende strepen die kunnen achterblijven als je je scherm hebt schoongemaakt. Daarom hieronder een paar tips hoe je dit het beste kunt reinigen.


Do’s and dont’s

“Als er iets is dat je beter kunt vermijden, dan is het wel een glasreinigingsmiddel dat je in de winkel vindt. Ramen zijn heel anders dan laptopschermen. Bovendien zijn die producten vaak niet bedoeld om te ontsmetten, waardoor het dus ook geen bacteriën doodt, terwijl een echt ontsmettingsmiddel dit wel zou doen”, zegt Carolyn Forté, directeur van Good Housekeeping Institute Cleaning Lab, tegen Good Housekeeping.

Heb je een laptop met een lcd-scherm? Gebruik dan liever geen ontsmettingsmiddel als je het item wilt schoonmaken. Gebruik geen van de volgende chemicaliën: aceton, ethylalcohol, tolueen, ethylzuur, ammoniak of methylchloride. Deze middelen kunnen een laagje achterlaten die schittering veroorzaakt.

Hoe je die vervelende strepen op je scherm wegkrijgt? Volgens Forté is het gebruik van een schoon microvezeldoekje voor én na het schoonmaken van je scherm dé gouden tip.

Stappenplan

Hoe je veilig een niet lcd-scherm schoonmaakt? Hieronder het stappenplan:

  1. Haal de stekker van je laptop uit het stopcontact en zet ‘m indien mogelijk uit (doe hetzelfde voor monitors).
  2. Gebruik eerst een schoon microvezeldoekje om je scherm schoon te vegen; verwijder stof, vlekken en vingerafdrukken van het oppervlak.
  3. Wring vervolgens een doekje mét ontsmettingsmiddel uit om er zeker van te zijn dat de doek niet doordrenkt is. Je kunt het scherm van je laptop één keer voorzichtig schoonvegen. Let op: raak de openingen, zoals USB-poorten, niet aan.
  4. Laat je scherm aan de lucht drogen.
  5. Zijn er strepen ontstaan? Veeg het scherm nog een keer af met een schone microvezeldoek. Et voilà! Je scherm is grondig gereinigd.

Bron: Good Housekeeping | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook