Good to know: dit is hoe zwaar je handtas mag zijn

Dat er in je tas nog ruimte is voor dat ene boek, betekent niet dat je dat ook moet doen.

handtas

Als je nooit de deur uitgaat zonder handtas, is de kans groot dat dit wereldse bezit vol zit met praktische en minder praktische spullen. Portemonnee, sleutels, tissues, een gevulde waterfles, make-up, parfum, snacks en much more. Maar een overstuffed bag is niet alleen onpraktisch, maar ook slecht voor je postuur.

Tien procent-regel

Om jezelf en je schouders te beschermen is het verstandig om je aan de richtlijnen van dr. Evelyn Haworth, chiropractor en mede-uitvinder van de Tru-Align Body System, te houden. Dit is een systeem dat aangeeft hoe zwaar je tas maximaal mag zijn om je lichaam geen schade te berokkenen.

Het klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Neem tien procent van je eigen lichaamsgewicht, dit is een makkelijke manier om uit te rekenen hoe zwaar je schoudertas mag zijn. Weeg je zeventig kilo? Dan mag je schoudertas niet zwaarder zijn dan zeven kilo. Daarbij maakt het niet uit hoe je de tas draag, kruislings of recht naast je lichaam. Het heeft echter wel zin om te wisselen tussen beide schouders en om een zo breed mogelijk hengsel te kiezen.

Tassensoorten

Draag jij liever een rugzak dan een schoudertas? Dan kun je iets meer spullen meenemen. Een rugzak die je op beide schouders draagt, mag namelijk twintig procent van je lichaamsgewicht zijn. Maak een volle rugzak ook vast rond je middel, op die manier verdeel je de belasting optimaal over je lichaam.

We nemen natuurlijk niet altijd een schoudertas of rugzak mee. De meeste vrouwen hebben dan ook tassen in alle soorten en maten. Een kleine tas kan ideaal zijn voor een kort uitstapje of een andere gelegenheid waarbij je minder spullen nodig hebt. Zorg ervoor dat een kleine tas met kort hengsel niet zwaarder is dan 4,5 kilo. Een clutch maak je het liefst niet zwaarder dan 2,5 kilo. Je armen en schouders zullen je dankbaar zijn!

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress