10 redenen waarom je wil investeren in een paar Dr. Martens

Dr. Martens domineren al jaren het straatbeeld en dat zal dit najaar niet anders zijn.

dr martens

Je ziet ze overal en ze passen bij een hoop outfits: we hoeven je vast niet te vertellen dat Dr. Martens superpopulair zijn! De stoere schoenen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld en de kans is groot dat jij regelmatig op een paar Docs loopt. Dit is niet zo gek, want de 90s zijn weer in full swing en Dr. Martens is echt een icoon uit die tijd. Voor iedereen die nog nadenkt over het aanschaffen van een paar van deze iconische boots: dit zijn de 10 redenen waarom jij wil investeren in een paar Dr. Martens.

1. Dr. Martens zijn niet kapot te krijgen

Vaak zijn je nieuwe schoenen na een paar jaar hopeloos outdated of aan vervanging toe. Dit kan je niet van een paar Dr. Martens zeggen! Of je nu gaat dansen op een festival of een stevige wandeling in regenachtig weer maakt: je Docs kunnen het allemaal aan. Volgens sommigen kan je Dr. Martens alleen kapot krijgen door ze in brand te steken. Het is onwaarschijnlijk dat je dit van plan bent, dus we kunnen de stoere boots met recht onverwoestbaar noemen.

2. Dr. Martens zijn zowel stoer als sexy 

Dr. Martens zijn the whole package: vrouwelijk, stoer, sexy en krachtig. Niet gek dat je ook wil investeren in een paar Docs! Helaas hangt er een stevig prijskaartje aan deze schoenen. Om de pijn in je portemonnee te verzachten, kan je bij SuperSales de iconische stappers met korting vinden. Zo betaal je bijvoorbeeld minder voor de klassieker 1460 of de stoere platform veterboot Jadon. Je kan het zo gek niet bedenken, of je vindt jouw favoriete model tegen lagere prijzen bij het online fashion vergelijkingsplatform!

3. Dr. Martens heeft een vegan collectie

Veel mensen staan steeds meer stil bij dierenwelzijn en volgen een vegan lifestyle. Dr. Martens begrijpt dit helemaal en heeft een speciale vegan collectie. Van leervrije tassen tot laarzen en schoenen: de vegan collectie van Dr. Martens is ontzettend uitgebreid, zodat jij de stijl kan kiezen die bij jouw past. Gelukkig zit collectie zit vol met net zoveel attitude als de leren Dr. Martens stijlen, zodat jij zonder compromis op schoenen kan lopen die al jaren helemaal hot zijn.

4. Dr. Martens is voor iedereen

De boot is door de jaren heen onder verschillende subculturen razend populair geweest, maar tegenwoordig is de schoen er voor iedereen. Dr. Martens is wars van hokjes denken en sluit niemand uit. Een leuk weetje: de 1460 is een van de meest gedragen laarzen die door alle type mensen gedragen wordt. Van punkers tot winkelmedewerker en van politieagent tot fashion influencer, iedereen loopt weg met Dr. Martens. Dit maakt dat het merk hét symbool is voor diversiteit en inclusiviteit.

5. Dr. Martens zijn tijdloos

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe trends. Wat het ene jaar de musthave van het seizoen is, kan het volgende jaar ineens hopeloos ouderwets lijken. Dit geldt niet voor Dr. Martens! De laarzen zijn niet trendgevoelig en altijd goed, wat het gelijk een sustainable schoen maakt. En laat duurzame mode tegenwoordig helemaal on-trend zijn! DM’s zijn al meer dan 60 jaar populair en dat zal voorlopig niet veranderen.

6. Je kan Dr. Martens het hele jaar door dragen

Laarzen draag je over het algemeen alleen in de winter en sandaaltjes in de zomer, maar dit is met Dr. Martens niet het geval. Je draagt ze net zo makkelijk wanneer je gaat banjeren in de sneeuw als tijdens het festivalseizoen. Het maakt niet uit of de mussen van het dak vallen of de ijspegels aan de ramen hangen, met een paar Dr. Martens zie je er elk seizoen, het hele jaar door, on-fleek uit.

7. Dr. Martens zijn comfortabel

We kennen allemaal verhalen over Dr. Martens die lastig zijn om in te lopen en de blaren die daarmee gepaard gaan. Laat dit je niet tegenhouden! Het kost even wat tijd, maar als je ze eenmaal hebt ingelopen, wil je niets anders meer. Door de speciale AirWair zolen heb je het gevoel dat je op wolkjes loopt! Daarnaast zijn de schoenen gemaakt van leer dat ademt, waardoor je minder snel last van zweetvoeten hebt. En laten we eerlijk zijn: welke schoen loopt super comfortabel én ziet er ook nog eens goed uit? Juist! Dr. Martens!

8. Dr. Martens kunnen bij iedere outfit

Je kent het vast wel: het is ’s ochtends vroeg en je moet je haasten om op tijd op je werk te komen. Welke schoenen moet je nu aan? No worries, want Dr. Martens zijn altijd goed. Ze geven al je zakelijke én casual outfits een nonchalante en tegelijkertijd stijlvolle twist. Docs staan geweldig onder je jeans, maar ook onder een zakelijke rok. Wedden dat iedereen onder de indruk is van jouw persoonlijke stijl?!

9. Dr. Martens worden mooier naarmate ze ouder worden

Er zijn maar weinig dingen die juist door intensief gebruik alleen maar mooier worden. En Dr. Martens zijn daar één van! De meeste schoenen zien er vooral afgetrapt uit als je ze vaak draagt, maar dit gaat niet op voor de Docs. Hoe vaker je ze draagt, hoe soepeler en mooier het leer wordt zonder dat je schoenen versleten ogen.

10. Dr. Martens heeft een lange geschiedenis

Of je nu een geschiedenisfreak bent of het liever bij het hier-en-nu houdt, je kan niet anders dan onder de indruk zijn van de geschiedenis van Dr. Martens. Er is geen enkel merk dat zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in de vorming van verschillende subculturen. Ooit waren DM’s vooral populair onder huisvrouwen, daarna onder arbeiders om vervolgens opgepikt te worden door de rebelse jeugd uit de 60s en 70s. In de jaren 80 waren ze vooral geliefd onder punkers en werden Docs vooral dé mainstream anti-fashion schoen. Tegenwoordig lopen mensen uit alle lagen van de bevolking weg met de schoenen en horen ze niet meer bij een subcultuur thuis. Met een paar Dr. Martens aan je voeten ben je part of history. Hoe cool is dat?!

Fashion
  • Unsplash