Bruin wordt dé kleur van 2022 en daarom delen wij vast wat outfitinspiratie

Volgend jaar gaan we ons allemaal hullen in deze kleur

Lees ook

Het nieuwe jaar breekt bijna aan en het cliché wil dat we dan vaak nadenken over een new me. De een wil een nieuwe skill eigen maken en de ander wil haar stijl herontdekken. Met het laatste willen wij je vandaag een beetje helpen. Zo verdiepten wij ons in kleuren en in welke tint ons volgend jaar gaat verrassen. En een verrassing is het zeker, want bruin blijkt the new black.

Meer interesse in bruin

Bruin lijkt zwart over te nemen als de favoriete kleur in de mode. Verrassend? Well, achteraf gezien hadden we het misschien wel een beetje kunnen zien aankomen. Tijdens de presentatie van de Fall/Winter 2021 collection showden de grote namen al veel bruine tinten, waaronder Bottega Veneta en Chloé, beide modehuizen hanteerden bruin als thema.

Het lijkt erop dat we de kleur gaan overnemen in 2021. Waarom we juist met deze kleur zo'n klik voelen? Tyrell Harriott, eigenaar van het merk TYRELL, heeft wel een idee. “Het wordt steeds populairder omdat het minimalistische modeklimaat verandert. Je volledig kleding in zwart sterft uit en wordt vervangen door maximalisme”, stelt hij tegenover The Zoe Report. Bruin lijkt hierin te dienen als de perfecte overgangskleur. “Het is bescheiden genoeg voor mensen die meer kleur aan hun garderobe willen toevoegen, zonder dat het beangstigend is.”

En los daarvan is bruin natuurlijk ook een prachtige kleur. Wij delen daarom wat outfitinspiratie met je.

Retro

Bruin lijkt nu hot and happening, maar dat was in het verleden wel anders. Zo herinnert ontwerper Marcelo Gaia dat er een periode was waarin mensen de kleur echt niet droegen. Hij vindt het daarom 'fris voor het oog' dat er weer interesse is in de shade. Ook vindt hij de kleur retro. “Bruin is een nostalgische kleur, aangezien het erg populair was in de jaren '90, toen velen van ons opgroeiden.”

Geheel bruine outfits zullen we meer gaan zien in het volgende seizoen. Gaia vermoedt dat met name pakken goed gaan scoren, onder andere omdat het er altijd stijlvol uitziet en de styling niet al te ingewikkeld is. “Een bruin pak kan in de winter worden gestyled met een argyle-vest en een mooie blouse, stevige laarzen of loafers met dikke pluizige sokken. Of, als je op vakantie bent, draag een bruine broek dan met een zijden bandana-top of een beha en gouden sieraden.”

Bron: The Zoe Report | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook