Julia Roberts over het geheim van haar huwelijk: ‘Het is een combinatie van liefde en vertrouwen’

"Danny en ik ontmoetten elkaar op een leeftijd dat we volwassen genoeg waren om te weten wie we waren en nog jong genoeg om samen te groeien."

Of je haar nu al volgt sinds Pretty woman of pas vorig jaar hebt ontdekt in de miniserie Gaslit, Julia Roberts is al ruim dertig jaar een superster. In de nieuwste Marie Claire vertelt de actrice over haar huwelijk en over het ouder worden.

Geheim van haar huwelijk

Vorig jaar stond Julia Roberts voor het eerst in tijden weer eens op de set om een romantische komedie te maken – een genre dat ze lange tijd aan zich voorbij liet gaan. Doordat ze hiervoor aan het filmen was, moest ze voor het eerst sinds haar huwelijk haar trouwdag gescheiden van haar man Daniel Moder vieren. De twee ontmoetten elkaar op de set van de film The Mexican en zijn inmiddels twintig jaar getrouwd. In de nieuwste Marie Claire deelt de actrice wat hun geheim is voor hun goede huwelijk: “Het is een combinatie van liefde en vertrouwen die je alleen kunt hebben als je de juiste persoon hebt gevonden – dat is het moeilijkste. Als je die persoon eenmaal hebt ontmoet, is het alleen maar geluk.”

Dat klinkt idyllisch, maar hoe zit het met in de loop van de tijd uit elkaar groeien? “Danny en ik ontmoetten elkaar op een leeftijd dat we volwassen genoeg waren om te weten wie we waren en nog jong genoeg om samen te groeien”, legt de Oscarwinnaars uit. “Maar de onzekerheden van een prille relatie zijn natuurlijk dat je niet weet of je altijd dezelfde kant op blijft kijken en in harmonie samen oud zult worden. Blijkbaar hebben we ooit de juiste keuze gemaakt toen onze relatie volwassen werd.”

Ouder worden

In oktober bereikte Julia de leeftijd van 55 jaar. Hoewel sommigen moeite hebben met ouder worden, heeft de actrice daar geen enkel probleem mee. Sterker nog, ze viert haar verjaardag graag. “Ik vertelde mijn familie vanmorgen nog dat ik altijd heb gehouden van de periode rond mijn verjaardag.”

“Vorig jaar zat ik in quarantaine in Australië. Dat was de eerste keer in 22 jaar dat ik het niet kon vieren met mijn man en kinderen. Dat was zo raar. Als iemand me daarna naar mijn leeftijd vroeg, zei ik dan ook systematisch 53 in plaats van 54. Daardoor had ik nu bijna het gevoel dat ik ineens twee jaar ouder werd. Maar genoeg grappen, het is een voorrecht om oud te worden. Natuurlijk mis ik sommige dingen, zoals mijn 35-jarige benen. Maar goed, ze doen het nog. Ik kan lopen en rennen. We moeten wel realistisch zijn.”

Verder lezen? In de nieuwe Marie Claire vertelt Julia meer over haar privéleven – die ze perfect gescheiden lijkt te houden van haar openbare leven -, hoe ze terugkijkt op haar jongere jaren en over haar beslissende carrièrekeuzes. Vanaf morgen in de winkel! 

Tekst: Aurélie Lambillon | Beeld: NL Beeld/Brunopress

Laatste nieuws