8 Voordelen als je regelmatig sport

Een uurtje kan al helpen!

Lees ook

Soms lijkt de het onmogelijk om tijd te vinden om naar de sportschool te gaan. Hoogstwaarschijnlijk staat het na je werk ook niet boven aan je to-do lijstje. Een uurtje sporten krijgt bij veel van ons geen plek in ons drukke schema, maar misschien wordt het tijd dat dat gaat veranderen. Want: er zitten veel voordelen aan een uurtje flink zweten.

Stimuleert je libido 

Deskundigen en studies wijzen er altijd op dat als je regelmatig beweegt dit je opwinding kan stimuleren. Dus het oefenen van ingewikkelde yogahoudingen kan naast het krijgen van een zen gevoel, ook impact op je libido hebben. 

Lees ook: Zo houd je nieuwsgierigheid in leven

Gezondheid 

In tegenstelling tot medicijnen, lijkt beweging een van de meest natuurlijke manieren om gezond te blijven.

Het kan leiden tot een hoger salaris

Uit onderzoek blijkt dat werknemers die regelmatig sporten ongeveer 9% meer verdienen dan werknemers die dat niet doen. Snel een abonnement aanvragen bij de dichtstbijzijnde sportschool dus?

Het helpt bij een goede nachtrust

Kunnen we het er allemaal over eens zijn dat het tellen van schapen niet werkt? Oké, goed. Uit een enquête van de National Sleep Foundation in 2013 bleek dat sporters een betere slaapkwaliteit hadden dan niet-sporters. (Ook al sliepen ze gemiddeld evenveel).


Helpt tegen een kater

Deskundigen suggereren dat je de giftige alcohol stoffen moet uitzweten. Er werd helaas niet bij vertelt hoe je jezelf zover krijgt om ook echt te gaan als je brak in je bed ligt…

Het versterkt je relatie

Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Personality and Social Psychology, melden koppels die zich bezighouden met “opwindende” activiteiten (we hebben het over lichaamsbeweging) meer tevredenheid zijn met elkaar en meer intimiteit hebben. 

Helpt tegen rimpels

Zeg maar gedag tegen al je dure gezichtscrèmes. Onderzoek van de American Medical Society for Sports Medicine suggereert dat mensen in de veertig die regelmatig trainen (minstens drie uur) vergelijkbare huidsamenstellingen hadden als mensen die twintig en dertig jaar zijn. 

Het helpt je genieten 

Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Human Resource Management heeft uitgewezen dat mensen die doordeweeks sporten, zich meer zelfverzekerd voelen in het in balans brengen van hun werk en privéleven dan anderen. 

Bron: Marie Claire USA | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook