Marie Claire’s weekendtips

Van tentoonstellingen tot aan een fijne boutique.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

Wie bepaalt dat?

Wat is mode of modieus en wie bepaalt dat? En hoe gebruiken we mode om te laten zien wie we zijn, wie we denken te zijn of juist wie we zouden willen zijn? Deze vragen staan centraal tijdens de tentoonstelling Adorned – the fashion show in fotografiemuseum Foam in Amsterdam. Hedendaagse kunstenaars laten zien dat mode en stijl niet zozeer gaan om het creëren van glamoureus beeld, maar veel meer om onder andere identiteit, diversiteit en exclusiviteit.

Wanneer:
Tot en met 11 maart

Waar:
Foam
Amsterdam

The Gentlemen

Fijne, mooie mannen-actiefilm van Guy Ritchie. Matthew McConaughey, topman van een marihuana-imperium, wil met pensioen en gaat op zoek naar een koper voor zijn bedrijf. Zijn mogelijk opvolgers belanden in een web van omkopingen, intriges en chantage. Met o.a. Charlie Hunnam, Hugh Grant en Colin Farrel.

Waar:
Bioscopen door heel Nederland

Wanneer:
Vanaf donderdag 20 februari

Reflecting Forward

Zin in een interactieve tentoonstelling? Kunstenares Irma de Vries heeft nu haar grootste show Reflecting Forward geopend bij Moco. Verwacht gekleurde lichten, dans, muziek en geluksgevoelens. Doormiddel van vier verschillende ruimtes – Diamond infinity room, Kaleidoscope, We all live in bubbles, Connecting dots & Universe – kom je keer op keer in een andere dimensie terecht.


Waar:
Moco
Amsterdam

Wanneer:
Tot september 2020

Beauty pareltjes

Aan de Van Baerlestraat is beauty boutique Chez L’Élite geopend, waar voornamelijke Franse beauty pareltjes te vinden zijn. Ze bieden een breed aanbod in cosmetica, parfum én city-spabehandelingen. Je kunt jezelf dus heerlijk in de watten laten leggen, met het gevoel alsof je in Parijs bent. Welke cosmetica huizen er te vinden zijn? Denk aan Dior en Chanel, maar ook bijvoorbeeld aan Serge Lutens maquillage, Sisley en Guerlain.

Waar:
Van Baerlestraat 12
Amsterdam

Bron: Jessica van Zanten, ANP | Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook