doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Steek dit jaar de BBQ aan met kerst

Dit heerlijke BBQ-gerecht zal je snel overtuigen dat barbecueën ook perfect kan zijn tijdens de kerst.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Steek dit jaar de BBQ aan met kerst

Vind je grillen alleen iets voor in de zomer? Dit heerlijke BBQ-gerecht zal je snel overtuigen dat barbecueën ook perfect kan zijn tijdens de kerst. Pak je jas en wanten en veeg de sneeuw van je grill. Hoewel je misschien denkt dat het BBQ-seizoen voorbij is na de laatste warme dagen in september, vinden wij dat het het hele jaar door moet kunnen!

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Omdat de hitte van het vuur je warm houdt, heb je al snel het gevoel dat je gezellig bij de open haard. Probeer daarom dit hoofdrecht eens tijdens het kerstdiner voor een uniek kerstfeest dit jaar.

Ingrediënten voor vier personen

- 6 g Italiaanse kruidenmix (bakje à 20 g) (of tijm)

- 3 tenen(gerookte) knoflook

- 0,5 tl gemalen mosterdzaad

- 8 el olijfolie

- 1 kg kogelbiefstuk (of bavette, kerstassortiment)

- 100 ml smokey barbecuesaus

- 1 snufje peper

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

- 1 barbecue met deksel

- 1 houtskool en aanmaakblokjes

- 1 staafmixer met hakmolen

Bereidingswijze

Dit kerstrecept is voor 4 personen en duurt ongeveer 35 minuten om voor te bereiden (inclusief 10 minuten wachttijd). Steek de barbecue alvast aan, want meestal duurt dit langer dan je denkt. Behalve als je natuurlijk op gas grillt.

Allereerst ga je de rub voor het vlees maken. Pureer de kruiden, de knoflook en het gemalen mosterdzaad met olie fijn met de hakmolen van de staafmixer. Voeg hierna de grof gemalen peper toe. Wrijf het vlees rondom in met de kruidenrub en masseer het vlees enkele malen stevig.

Het vlees kan daarna op de barbeque. Schroei het vlees dicht op een hete grill. Leg het vlees daarna op het heetste deel van de barbecue en sluit de barbecue af. Rooster het vlees ongeveer 5 minuten. De bavette mag van binnen nog mooi rood zijn of naar wens natuurlijk wat langer. Keer het vlees tussendoor 1 keer. Vervolgens neem je het vlees van de grill en snijd je deze in dunne plakken. Schep de barbecuesaus ruim over het vlees heen. Het gerecht kun je perfect combineren met een robuuste rode wijn die op eikenhout is gerijpt, bijvoorbeeld de Tahuan Malbec. Deze sluit perfect aan bij de BBQ-rooksmaak.

Benieuwd naar dit klassieke recept en inspiratie voor het kerstdiner? Bekijk dan de recepten van Jumbo!

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');