Waarom water je kan helpen je streefgewicht te bereiken

Water kan een absoluut wondermiddel zijn. Drie redenen waarom water je helpt op een gezond gewicht te krijgen.

Lees ook

WE ? H2O

Water is niet alleen een heel fijn drankje voor tijdens en na het sporten, maar ook een wondermiddel als het draait om je gewicht. Uit recent onderzoek blijkt dat er een connectie is tussen de hoeveelheid water die mensen drinken en hun Body Mass Index (BMI). Mensen die niet genoeg vocht binnenkrijgen, hebben een hoger BMI. Dit zijn drie mogelijke wetenschappelijke verklaringen:

1/ Water boost je metabolisme

Als je een halve liter water drinkt, wordt je metabolisme – ofwel je stofwisseling – met maar liefst dertig procent verhoogd. Dat blijkt uit een Duitse studie. Tien minuten na het drinken van 500 ml water begint je stofwisseling al sneller te gaan, en na een half uur tot veertig minuten is je metabolisme op z’n snelst. In totaal blijft je stofwisseling iets langer dan een uur sneller gaan. En da’s fijn: voedingsstoffen worden sneller omgezet in energie en daardoor verbrand je meer calorieën.

2/ Dankzij water eet je minder

Er is een simpele truc als je minder wil eten: een half uur voor elke maaltijd een halve liter water drinken. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Obesity. Onderzoekers vroegen 84 mensen mee te doen aan een 12-weeks experiment: de helft zou een half uur voor hun maaltijd 500 ml water drinken, de andere helft kreeg de opdracht om zich voor elke maaltijd in te beelden dat ze vol zaten. Het resultaat: hoe meer de deelnemers dronken, hoe beter het resultaat. De waterdrinkende groep verloor gedurende de twaalf weken maar liefst 4.3 kilo. De onderzoeker zegt dat water je een vol gevoel geeft, en daardoor maak je andere beslissingen over wat je eet.

3/ Water is het beste calorieloze drankje

Water zorgt niet alleen dat je minder eet, het is ook een goed alternatief voor suikerhoudende dranken. Water bevat namelijk nul calorieën, nul procent vet en geen suiker of andere stoffen die slecht zijn voor je lichaam. Door je dagelijkse cola light te vervangen door een glas koud water, bespaar je al een hoop slechte stoffen en calorieën.

Dit zou hét geheim zijn om gewicht te verliezen >

Laatste nieuws

Zie ook