Dit zijn de leukste banen als je van reizen houdt

Inpakken en wegwezen. Zo kan je het hele jaar door reizen zonder teveel te hoeven sparen.

Dit zijn de leukste banen als je van reizen houdt

Inpakken en wegwezen!

Heb jij bij terugkomst van vakantie de volgende al geboekt? Dan ben je waarschijnlijk een van de velen die lijdt aan het wanderlust syndroom. Stiekem droom je van een geldboom, zodat je alle plekken op de wereldkaart kunt aanvinken. Maar met deze top-10 van leukste reisbanen komt je droom daadwerkelijk uit. Hier komt-ie >>

1. Stewardess Hét perfecte baantje als je een turbulent wereldleven wenst. Iedere dag is het feest en je hebt in no time je hele bucketlist afgestreept.

2. WWOOFWorld Wide Opportunities on Organic Farms is misschien wel HE-LE-MAAL jouw ding. Naast het feit dat je in het zonnetje mag ploegen, ben je ook nog eens enorm verantwoord bezig.

Zó regel je overal gratis verblijf tijdens het reizen >>

4. Leraar EngelsBeheers je het Engels tot in de puntjes, dan is het niet zo gek om je te laten certificeren als English teacher. Er is een overvloed aan vacatures.

5. FreelancerWe leven in het digitale tijdperk, dus alles is mogelijk. Ben je een freelancer, dan ben je bijvoorbeeld heel flexibel qua werkplek. Bali kan ook prima.

6. Au PairHoud je van kinderen, dan is dit geen slechte keuze. In een mooie verre stad een beetje op de kinderen passen en als bonus de taal en de cultuur leren.

7. BollywoodsterKlinkt exotisch, maar er zijn meer westerlingen die een leuk rolletje hebben gescoord in een Bollywoodfilm.

8. Importeur / exporteurJe kunt van alles im- en exporteren. En wat van ver komt, is vaak gewild. Vereiste is wel dat je een doorzetter bent met ondernemersgeest.

Slimme manieren om reizen en werken te combineren! >

9. BartenderBijna iedereen kan wel een biertje tappen en daarom is bartending een van de populairste baantjes onder reizigers. Zolang je een werkvisum hebt, ben je verzekerd van inkomen.

10. Fotograaf / filmerBen je creatief en goed met je camera, dan is het wellicht een plan om je skills te perfectioneren in den verre. Beelden en/of video's van internationaal schoon kun je tegenwoordig makkelijk online verkopen.

11. YachtieJe woont op een jacht, gaat van de ene exotische plek naar de andere en verdient dik. Het leven als yachtie gaat gepaard met lange dagen en crazy demands, maar je zo zie je wel wat van de wereld.

12. Medewerker op een cruiseschipJe kostje verdienen terwijl je de hele wereld rondreist. Én je hoeft je nooit zorgen te maken over eten en een slaapplek. Jobs op cruiseschepen zijn er in overvloed, al zijn ze uiteraard ook zeer gewild.

Zó scoor je de allergoedkoopste vliegtickets! >>