Simone’s modeschool: 7 fashiontips voor de Prix de la Mode

Wat trek je aan naar de Prix de la Mode? Fashion director Simone geeft 7 mödische tips.

Simone’s modeschool: 7 fashiontips voor de Prix de la Mode

Vanavond is Marie Claire's Prix de la Mode. Hier huldigt Marie Claire grote nationale en internationale namen uit de modewereld. Maar wat trek je aan naar zo'n avond? En hoe kies je een partyoutfit waarin je je prettig voelt en die je laat stralen? Zes tips van fashion director Simone.

1. Naast de LBD zijn er gelukkig volop andere mogelijkheden om er partyfähig uit te zien. Een jumpsuit of enkellange rok kan ook heel mooi zijn. Belangrijk: voel je comfortabel in je outfit. Dan straal je dat ook uit.

2. Kies je voor ton sur ton zwart? Zorg ervoor dat het niet saai wordt. Mix verschillende materialen met elkaar: wol, zijde, kant en transparante stoffen. En kies eens voor mooie bewerkte materialen, zoals stoffen versierd met kraaltjes, veren, pailletten of stenen.

3. Mooie oorbellen, ketting en armband? Houd het liever simpel en kies voor één statement item. Less is more.

4. Houd je outfit in balans. Een diep decolleté vraagt om benen in dikke panty’s óf een enkellange rok. Bij een heel kort rokje draag je juist een hooggesloten top of een jasje. Een diep decolleté, blote benen én armen is te veel van het goede.

5. Heb je een diner? Draag comfortabele, niet te strakke kleding. Je moet immers de hele avond zitten én eten. Kies voor een outfit met een accent aan de bovenkant, de rest zit toch verscholen onder de tafel.

6. Een mooie tas maakt je outfit af. Kies als je gaat dansen voor een clutch of schoudertasje.

7. Vaak denk je goed na over je outfit, maar als je de deur uit gaat, schiet je pas te binnen dat je ook nog een jas aan moet. Zorg ervoor dat deze je outfit versterkt. Een halflange wijde jas is een goede optie, een ski-jack over je partyoutfit is een absolute no go!

Fashion director Simone creëerde drie fraaie looks voor de Prix de la Mode. Bekijk de complete looks op Fashionchick >