Aha! Met deze tips kom je de maandag wel door

Een paar simpele manieren om je maandag, minder monday-ish te maken.

Lees ook

Op zondagavond ook vaak een 'benauwend' gevoel, omdat je de volgende dag weer aan het werk moet? Je bent niet de enige! En ondanks dat je je baan erg leuk vindt, kan dit gevoel er nog weleens insluipen. Daarom een paar simpele manieren om je maandag, minder monday-ish te maken.

Kleed je aan

De lockdown heeft ervoor gezorgd, dat sweatpants en hoodies een heuse trend zijn. Ja, het zit comfortabel, maar het kan er wel voor zorgen dat je minder goed in je vel zit als je dit 24/7 draagt. Probeer daarom af te wisselen met kleding die je normaal gesproken naar je werk aan zou trekken.

En wist je dat als je tijd besteed aan je uiterlijk, dit je mentale gezondheid positief kan beïnvloeden? Hier schreven we laatst een artikel over, die je via deze link kunt lezen. In ieder geval het proberen waard!

Maak een ommetje

Loop in de pauze een blokje om. Alleen al de verandering van omgeving kan voldoening geven. Kijk om je heen, geniet van de zon en de mensen om je heen. Een goede sfeer zorgt ervoor dat je opgevrolijkt wordt. Enne, je hebt direct wat vitamine D binnen gekregen.

Verander je lunchmenu

Never change a winning team, maar als je elke dag dezelfde lunch eet kun je wel een oppepper gebruiken. Wissel je maaltijden af, zodat je elke middag weer iets hebt om naar uit te kijken. Zorgt gegarandeerd voor een mood boost.

Plan een work-out in

Door te sporten maak je serotonine aan, beter bekend als het gelukshormoon. Dit stofje heeft onder andere invloed op je stemming, welzijn en zelfvertrouwen. Vooral op de saaie en taaie maandag, wil je dit natuurlijk boosten. Plan daarom een work-out in. Ga buiten hardlopen, doe yoga in je woonkamer of dans erop los in je slaapkamer. Happy vibes only!

Spreek af met je vriend(in)

Ga lunchen met een collega die dichtbij in de buurt woont, maak een afternoon stroll en bel ondertussen een familielid of ga avondeten bij een van je beste vrienden. Contact onderhouden met je dierbaren is belangrijk in deze tijden. En je hebt ook direct iets om naar uit te kijken.

Bron: Huffpost UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook