De carrièrelessen van Coiffure Award winnares Juliette den Ouden

Hard work, pays off.

Juliette den Ouden

Juliette den Ouden heeft in 2015 de JDO Academy opgericht, is 'advocate' van het merk Authentic Beauty Concept, is daarnaast ook ambassadeur van het goede doel Hairdressers Without Borders en heeft afgelopen zondagavond de Coiffure Award gewonnen. Marie Claire mocht de onderneemster een paar vragen stellen en daar kwamen mooie carrièrelessen uit.

Hard work pays off

"De titel Hairdresser of the Year is de grootste titel die er is in de kappers industrie. Dit is dan ook een meisjes droom die ik al heel mijn leven met mij mee draag. Dus ja als je die dan wint dan is dat fantastisch! Het betekent keiharde waardering voor al het harde werken. Ik kan het bijna niet omschrijven hoeveel deze award voor mij en mijn bedrijf betekent!

Voor mij als persoon is het een bekroning op al het harde werk en dan bedoel ik niet alleen voor de awardshow. Ik leef al heel mijn leven voor mijn passie als haar en make-up artiest. Ik maak de meest fantastische dingen mee en reis de hele wereld rond maar moet er ook dingen voor laten. Dat doe ik met alle liefde maar dan is dit wel heel leuk!

Voor mijn bedrijf komt deze titel echt als een gift! Door de pandemie heeft mijn onderneming een zware tijd gekend. Alle divisies lagen volledig voor 1,5 jaar stil, maar het winnen van deze titel is echt een groot lichtpunt. Het betekent niet alleen voor mijn onderneming JDO Group heel veel, maar ook voor onze klanten en artiesten van JDO Management. Onze leerlingen en partners van de Academy, onze klanten in de salon en ook heel veel voor mij als internationaal artiest. Mensen zien hierdoor de kwaliteit en het is ook weer meer naamsbekendheid voor alle onderdelen van mijn onderneming."

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Doe waar je goed in bent

"Mijn bedrijf JDO Academy is ontstaan vanuit mijn verlangen om mensen te helpen. In het verleden heb ik zelf slechte ervaringen gehad op de scholen die ik heb gevolgd, denk aan te grote groepen, slechte begeleiding etc. Ik ben een creatief persoon en werkend in de industrie, dus ik weet precies wat onze leerlingen nodig hebben. Vanuit mijn eigen ervaring en visie heb ik een geheel nieuw programma ontwikkeld. Dit is een exclusief trainingsprogramma in hairstyling en make-up. Denk aan volledige opleidingen, maar ook masterclasses. Sinds kort geven we trouwens ook salontrainingen op maat.

De Academy is daar allemaal mee begonnen en we zijn inmiddels uitgegroeid tot JDO Group met verschillende divisies. Maar allemaal hebben ze hetzelfde uitgangspunt: anderen helpen."

Teruggeven is belangrijker dan nemen

"Toen ik gevraagd werd om ambassadeur voor Hairdressers Without Borders te worden, heb ik één seconde moeten nadenken en toen was het meteen een go! De reden dat ik ja heb gezegd, is omdat het een mooie stichting is met een mooi doel. Daarnaast heb ik ook een punt in mijn leven bereikt, waardoor ik teruggeven belangrijker vind dan nemen. Het is een prachtige non-profit organisatie, waarmee we mensen in derde wereldlanden trainen in het kappersvak en make-up, zodat zij zelfstandig geld kunnen verdienen en hun families kunnen onderhouden.

Ook heb ik met mijn team, waarmee ik de Coiffure Award heb gewonnen, een eigen stichting en fundraising gestart voor mensen met albinisme in Tanzania. Deze mensen worden namelijk op brute wijze vermoord. Op dit moment zijn we bezig met een geldinzameling en verkopen we art, zodat we de mensen daar in nood een veilige basis kunnen geven."

Grijp kansen aan

"Op dit moment ben ik advocate voor het mooie merk Authentic Beauty Concept. Dit is een vrij nieuw haarmerk, maar momenteel is het helemaal hot. Het is een vegan merk, siliconen, sulfaten en parabenen vrij, en het is niet getest op dieren. Helemaal van deze tijd! Als zogeheten 'advocate' geef je trainingen, presentaties, maar ik doe ook mooie shoots. Trots dat wij het in de JDO Salon hebben. Daarnaast zijn ze hoofdsponsor van Hairdressers Without Borders geworden, waardoor voor mij alle puzzelstukjes samenvallen.

Nu we Authentic Beauty Concept als hoofdsponsor hebben, is het mogelijk om uit te breiden. Hierdoor kan ik volgend jaar mijn eigen project in Afrika gaan doen. We willen dit jaar een salon openen in Nepal, waarbij twintig studenten de kans krijgen om hier te werken. Helaas heeft dit, dankzij corona, even moeten wachten. Maar ik kijk er erg naar uit om weer naar Nepal af te reizen met de stichting en deze mensen te trainen."

Wat je erin stopt, krijg je uiteindelijk terug

"Hoe ik gekomen ben waar ik nu ben? Dat is een leuke vraag. Door niet te veel na te denken en gewoon te doen! Goede mindset, hard werken, ambitie, passie en doorzettingsvermogen zijn een must geweest. Ook is het belangrijk om er in te blijven geloven, elke tegenslag is weer een mooi groeimoment. Ooit heeft iemand mij verteld: 'Wat je erin stopt, ga je ook terugkrijgen'. Daar heb ik mij altijd aan gehouden. Ik denk dat ik een groot voorbeeld ben van 'kan niet, bestaat niet'."

Zoek ontlading

"Sporten, motorrijden en alle andere actieve dingen die ik kan doen, daar vind ik mijn rust in na een drukke dag/week. Ik ben wel haar en make-up artiest, maar ik houd van alles wat hard en snel gaat. Ik vind het heerlijk om op mijn motor uit te waaien, impulsief iets te ondernemen of lekker door de modder te rollen tijdens Mudmasters!"

Benieuwd met welke kapsels Juliette samen met haar team de Coiffure Award gewonnen heeft? Je ziet het hieronder.

Carriere
  • Michelle van Dijk, Retouch: Zilla van der Born, Styling: Fayola Wekker