Nieuwe schoenen? Met deze trucjes krijg je geen blaren

Je voeten zullen je dankbaar zijn!

blaren

Nieuwe schoenen wil je natuurlijk meteen dragen. Toch is het nog een heel drama als je ze aandoet, want: blaren. Gelukkig zijn er trucjes die de eerste dagen net wat comfortabeler maken voor je voeten. Enne, dat voorkomt een hoop pijnlijke blaren.

1. Hitte

Om je schoenen net dat beetje soepeler te maken kan hitte heel goed helpen. Het enige wat je hoeft te doen is sokken aantrekken en de schoenen in kwestie aan je voeten te doen. Pak vervolgens een föhn en laat de warme lucht over het stuk gaan dat soepeler moet worden. Doe dit alleen niet te lang, want het zou zonde zijn als je schoenen al lelijk worden voordat je ze überhaupt aan hebt gehad.

2. Kou

Ook kou kan je schoenen net dat beetje losser maken. Vul twee ziplock-zakken voor de helft met water en pers de rest van de lucht eruit. Stop die zakken in de neus van de schoenen en stop ze vervolgens een nachtje in de vriezer. Het water zet uit als het bevriest en daardoor zal je schoen wat oprekken. 's Ochtends zal de schoen daarom een stuk soepeler zijn. Let wel op dat je niet teveel water in de zak doet, omdat hij dan kan knappen.

3. Oprekken

Je schoenen oprekken kan ook helpen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door middel van schoenspanners. Deze rekken je schoenen stukje bij beetje op als je ze niet aan hebt. Wat ook kan helpen is lekkere dikke sokken aan doen en dan de schoenen aandoen als je nergens heen hoeft. Dit rekt je schoenen ook net dat beetje op wat jij misschien wel nodig hebt om blaarloos door het leven te gaan.

Fashion
  • Dingen voor Vrouwen
  • BrunoPress