Dit is welke plant jij op de (thuis)werkvloer moet hebben op basis van je persoonlijkheid

Planten zijn niet alleen heel gezond, ze kunnen ook je carrière een boost geven.

Plant

Planten op je (thuis)werkvloer zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ook zuiveren ze de lucht, brengen ze rust, verlagen ze stress, verhogen ze concentratie en geven ze je een energieboost. Daarnaast zijn er ook planten die je career wise een paar stappen verder kunnen helpen. Wat jouw perfecte carrièreplant is, heeft alles te maken met je persoonlijkheid.

Carrièreplant

Een ruimte is niet compleet zonder een plant, als je het ons vraagt. Ook – of beter gezegd: juist – op je (thuis)werkplek mag een groene planteninvasie dan ook niet ontbreken. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat planten tal van voordelen hebben op je werk. Zo zuiveren ze de lucht, verlagen ze stress en geven ze je concentratie een boost.

Maarre, wist je dat er ook planten zijn die je work wise verder de ladder op kunnen helpen? Ze zijn er in alle vormen en maten: planten die de spiegel zijn die je collega's je niet voorhouden; planten die de motivator zijn voor een pittige deadline of belangrijke presentatie en kalmerende planten voor na een frustrerend functioneringsgesprek. Bij ieder persoon past weer een andere carrièreplant die kan helpen bij zijn of haar werkdoelen.

Persoonlijkheid

Om erachter te komen welke carrièreplant bij jou past, is het belangrijk dat je weet wat voor type persoon je bent. Ben jij iemand die altijd in de spotlights staat? Of ben jij enorm perfectionistisch? Dat kan maar zo van invloed zijn op de plant die career wise het beste bij jou past.

Mooi wat planten doen heeft in samenwerking met carrièrecoach Ernst van Dijk een test ontwikkeld om erachter te komen wat voor type persoon jij bent en welke carrièreplant daar het beste bij past. Beantwoord veertig vragen over jouw persoonlijkheid en kom erachter of jij een Zorger, een Motivator, een Analist of een Regisseur bent én welke carrièreplant jou kan helpen om je doelen te bereiken.

Ben jij bijvoorbeeld (like us) een Analist die dol is op precisie en structuur? Dan ben jij een echte Mozaïekplant, aka de zenuwplant. Jij kunt als geen ander de touwtjes in handen houden, maar soms is het ook goed om anderen wat lucht en ruimte te geven. Een plant die je daarbij op weg helpt, is de Graslelie – een sterk luchtzuiverende plant. Wij gaan even een bezoekje brengen aan het tuincentrum...

Carriere
  • Mooi wat planten doen
  • iStock