Wow! Deze banen zijn het slechtst voor je gezondheid

En nee, het is geen kantoorbaan.

banen slecht gezondheid

Zit jij door je baan de hele dag achter een bureau? Dan mag je zeker in je handjes knijpen. Veel zitten mag het nieuwe roken worden genoemd, maar er zijn banen die minder goed zijn voor je gesteldheid. Enne, nummer 1 zal je misschien verbazen.

Slapeloosheid, gewichtstoename en stress

Een Amerikaans team deed onderzoek naar de meest ongezonde banen; denk hierbij aan jobs die onder meer zorgen voor slapeloosheid, gewichtstoename en veel stress. Uit de studie bleek dit de top vier ongezondste bedrijfstakken/banen te zijn:

1. Winkelmedewerker
2. Bouwsector
3. Fabriekswerk
4. Zorg en medische beroepen

Maar liefst 43 procent van de ondervraagden gaf aan het gevoel te hebben dat hun baan dé oorzaak was van hun gezondheidsproblemen.

Ongebruikte vakantiedagen

Daarnaast wees het onderzoek uit dat ook goedbetaalde banen met veel vakantiedagen slecht scoorden. Dit komt – volgens de helft van de deelnemers – doordat het grootste deel van de vakantiedagen ongebruikt blijft. Worden die dagen wel opgenomen, dan geeft 43 procent toe tóch regelmatig door te werken op vakantie. Hierdoor komt men niet totaal tot rust en dat gaat op een moment mis. Het gevolg? Een verminderde gezondheid. Moet jij je zorgen maken?

Carriere
  • Happy in Shape
  • iStock