And Just Like That-schrijvers komen met verhaallijn voor Samantha Jones

'Mijn doel is om alle personages bij elkaar te brengen', zei showrunner Michael Patrick King erover.

And just like that... keert Samantha Jones terug in de reboot van Sex and the City. Of nou ja, een soort van dan. De makers van de serie buigen zich momenteel over de storyline van het tweede seizoen van And Just Like That… en het lijkt erop dat onze favoriete PR business woman terugkeert.

Een verhaallijn voor Miss Jones

Fans van de originele serie vonden het een behoorlijke domper dat actrice Kim Cattrall niet te zien zou zijn in de reboot. Maar nadat het nieuws naar buiten kwam dat And Just Like That… een tweede seizoen zou krijgen, hoopten fans natuurlijk dat de actrice terug zou keren als de sassy Samantha Jones. En hoewel Kim nog steeds niet erg welkom lijkt op de set van showrunner Michael Patrick King in eerdere interviews liet hij zich daar al stellig over uit – keert haar karakter blijkbaar wél terug.

In een interview met Variety licht regisseur King een tipje van de sluier op. Op de vraag of Carrie en Samantha contact blijven houden, antwoordt hij met een volmondige ‘Ja’. Veel wilde de showrunner echter nog niet kwijt over het nieuwe seizoen en de verhaallijn van Samantha. Momenteel zijn hij en zijn schrijvers namelijk nog druk bezig met het plot. “Het is nu allemaal zo nieuw. Een van mijn grote regels is om dingen pas te vertellen als ze echt zijn.”

Wel lijkt King het belangrijk te vinden dat Samantha een prominente(re) rol krijgt in het komende seizoen. “Mijn doel is om alle personages bij elkaar te brengen,” vertelde hij daarover, “zodat ze niet te veel van elkaar af komen te staan.”

De meeting

Tijdens de laatste aflevering van And Just Like That… zien we dat Carrie, gespeeld door Sarah Jessica Parker, in Parijs is. Via sms heeft ze contact met Samantha die in Londen zit en Carrie stelt voor om af te spreken. “How’s tomorrow night?” was het berichtje dat Carrie vervolgens terugkreeg. Maar de echte ontmoeting kreeg de kijker helaas niet te zien. It made us wonder, hoe verliep die rendez-vous precies?

“Het is heel grappig”, begint King wanneer hem gevraagd wordt naar hoe de off-screen hereniging tussen de dames verliep. “Elke schrijver (van zijn team, red.) had een verschillende versie van wat er gebeurde tijdens dat gesprek.” Zelf vermoedt King dat de champagne die avond vloeide. “Ik denk dat er een volwassen gesprek plaatsvond, en een liefdesaffaire toen ze beiden inzagen dat sommige dingen belangrijker zijn dan de angst om te helen. Ik ben er zeker van dat ze een fantastische nacht hadden.” De showrunner denkt dan ook dat alles weer koek en ei is tussen de twee vriendinnen, maar wat het nieuwe seizoen voor ons in store heeft? Dat is nog even afwachten.

Bron: Variety, Metro UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws