Wat werkt beter: lip stains of liptinten?

De vraag der vragen.

Young woman applying lipstick at a cafe

Wij zijn dol op een bold lip, het liefst in een opvallende kleur. Hoewel er nooit een verkeerd moment is om dat te dragen, vereist het wel precisie om het er goed op te krijgen. En welk product werkt dan het beste?

Lip stains vs. liptinten

Met een breed scala aan kleuren zijn er lip stains en liptinten voor ieder moment van de dag. Beide producten zijn minder gepigmenteerd dan een traditionele lipstick, maar voegen wel een zachte kleur aan je lippen toe. Perfect voor als je geen zin hebt om je lippen gedurende de dag bij te werken en alsnog een effortless look wilt hebben.

Lip stains

First things first, wat is het verschil? Lip stains zijn vloeibare producten die lang meegaan omdat ze in de lippen trekken. Ze geven kleur aan de lippen en vervagen met slijtage tot een zachte, doorleefde look.

"De vloeibare kleur van een lip stain wordt door de huid geabsorbeerd in plaats van bovenop de lip te zitten, zoals een crèmekleurige lippenstift of gloss", zegt visagist Hilary Clark. "Hierdoor kan het tijdelijk de opperhuid bevlekken en op zijn plaats blijven totdat je klaar bent om het eraf te halen."

Liptinten

Bij liptinten is het product zacht en romig, waardoor je het makkelijk op je lippen kunt smeren. "Liptinten zijn bij uitstek geschikt voor een natuurlijk effect voor je lippen, maar dan beter", vertelt Clark. "Ze komen in pure poeder- en crèmetexturen die ideaal zijn voor een make-uploze look."

Tip van de visagist: gebruik een oogschaduwbasis om de liptint te laten hechten. Hierdoor blijft het langer en mooier zitten.

Wat werkt beter?

Nu we beter weten hoe de producten werken, rest ons alleen nog de vraag wat beter werkt. Het komt uiteindelijk neer op uithoudingsvermogen, legt Clark uit. "Het grote verschil tussen tinten en stains zit in de draagbaarheid – een liptint kan gemakkelijk worden weggeveegd met een tissue of slijt weg, terwijl een lip stain tijdelijk de lip 'vlekt' en veel langer blijft zitten." Conclusie: voor een dag op kantoor werkt een liptint goed voor een frisse look, maar voor een avond uit zorgt een lipstain voor prachtig gekleurde lippen die de hele avond mooi blijven.

Bron: InStyle | Beeld: iStock