Deze modetrends worden mid-2023 gezien als gedateerd

Tenminste, als we Gen Z mogen geloven.

We zitten nog maar net op de helft van 2023, maar we weten allemaal dat mode haar eigen tempo aanhoudt. Trends die we eerder dit jaar nog volop omarmden, kunnen opeens fini zijn – al hangt het er wel vanaf aan wie je het vraagt.

Inspiratie putten uit sociale media

Mode-inspiratie opdoen gebeurt vandaag de dag niet meer alleen op de runway. Pinterest leent zich perfect om de juist outfitcombinatie te vinden, op Instagram zien we hoe mensen hun looks rocken en op TikTok krijgen we met regelmaat aankondigingen voor nieuwe trends voorgeschoteld. Laatstgenoemde laat met name zien wat Gen Z in de garderobe heeft hangen, maar het geeft ook weer wat deze generatie momenteel uit hun kledingkast verbant. En blijkbaar – don't shoot the messenger – zijn de volgende trends uit de mode.

Uit: mom jeans | In: wide-leg Jeans

Dachten we eerder nog dat de skinny jeans een fashion faux pas was, blijkt dat nu de mom jeans te zijn. De reden? Het is niet baggy genoeg. Wat jeans betreft lijkt het seizoen van groot, groter, grootst aangebroken te zijn. Gen Z ruilt de mom jeans dan ook massaal in voor de wide-leg jeans.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

Uit: schoenen matchen | In: wrong-shoe theory

Proberen je schoenen te matchen met de rest van je outfit blijkt niet meer nodig. Ballerina's onder een jurkje, sneakers onder een spijkerbroek, volgens TikTok is het uit de mode. Je schoenen matchen met je outfit is zo early 2023. In plaats daarvan omarmt Gen Z massaal de wrong-shoe theorie, waarbij chique schoenen worden gedragen onder casual kleding en sporty sneakers worden gecombineerd met elegante items.

Uit: minimalisme 24/7 | In: opvallende(re) combinaties

Nee, het minimalisme is niet uit de mode. Wel sla je volgens TikTok de modeplank mis als je continu in minimalistische outfits de deur uitgaat. Mode mag meer outgoing zijn. Match prints die niet met elkaar overeenkomen of speel met kleur, dat is de boodschap die we momenteel horen (maar je beige blazer + bruine broek combo hoeft nog niet verbannen te worden).

Uit: goud | In: zilver

Lange, lange tijd waren het voornamelijk gouden oorbellen, gouden ringen, gouden armbanden en gouden kettingen die onze outfits complimenteerden. Maar het klassieke goud is blijkbaar... te klassiek? Momenteel zijn zilveren sieraden helemaal in trek. Je ziet ze veel in ready-to-wear collecties en op de runway.

Hoewel wij zeker openstaan voor wat variatie in onze sieradencollectie schrijven wij onze gouden hoops en ringen nog niet af. Want zoals we allemaal wel weten: trends komen en gaan. Én komen weer terug.

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld/BrunoPress, Instagram