Deze kleuren zorgen ervoor dat je productiever thuiswerkt

Hoewel thuiswerken zo zijn voordelen heeft, zit er ook een keerzijde aan.

Lees ook

Premier Rutte kondigde gisteren de aangescherpte maatregelen aan. Hierbij geldt nog steeds: ‘werk thuis, tenzij het echt niet anders kan’. Hoewel thuiswerken zo zijn voordelen heeft, denk aan geen reistijd en het werken in je trainingsbroek, zit er ook een keerzijde aan. Zo is het niet altijd even makkelijk om goed geconcentreerd te blijven. Maar wist je dat er kleuren zijn die je productiviteit kunnen bevorderen?

Thuiskantoor

Een thuiskantoor kan de perfecte plek zijn, maar het kan af en toe ook knap lastig zijn om geconcentreerd te blijven. Je raakt thuis wellicht sneller afgeleid of je hebt geen concentratie. Herken jij je hierin? Dan is het misschien een idee om de kleuren van je thuiskantoor te veranderen. Er zijn namelijk twee kleuren die je productiviteit kunnen bevorderen: blauw en groen.

Kleuren

Blauw
Blauwe tinten werken rustgevend en zorgen voor een frisse uitstraling. Hierdoor krijg jij meer motivatie en werk je dus een stuk productiever. Maar voor welke kleur blauw moet je dan gaan? Donkerblauw helpt om je brein op gang te brengen, terwijl lichtblauw ervoor zorgt dat je concentratie verbetert. Om de maximale productiviteit eruit te halen, kun je dus het beste verschillende tinten combineren. Verf een muurtje of ga voor wat leuke accessoires. Let er wel op dat je kantoor niet te ‘koud’ en eentonig wordt. Voeg eventueel wat bruine of zwarte accenten toe en werk ook met zachte stoffen, voor wat extra warmte.

Groen
Verschillende studies hebben aangetoond dat de kleur groen je lekkerder laat werken. En dat kun je al heel snel creëren door een aantal groene planten in je home office te zetten. Natuurlijk kun je ook groter uitpakken en een wand groen schilderen. De kleur groen houdt de kamer fris en levendig, en dat is precies wat we zoeken op een thuiswerkdagje!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Marta Filipczyk

Laatste nieuws

Zie ook