Wow! Déze TikTok-hacks laten je haar voller lijken

Deze tips om meer volume te creëeren kenden we nog niet.

De föhn op je haren zetten en producten gebruiken die meer volume beloven: die tips voor een vollere bos haar kennen we inmiddels wel. Gelukkig komt déze TikTokker met een heel scala aan easy hacks voor een vollere hairdo.

Viral video’s

Beauty influencer Amy Chang (@bondenavant) kent de kneepjes van het vak en deelt op TikTok haar trucs voor een volumineuze bos haar. Haar filmpjes zijn al duizenden keren bekeken, en met goede reden. Aan haar makkelijke hacks komen geen haardrogers of ingewikkelde producten te pas, dus je kunt vandaag nog beginnen met je nieuwe haircare routine.

Conditioner op je kruin

We hebben altijd geleerd dat conditioner alleen in de haarpunten thuishoort, en dat het in de buurt van de haarwortel alleen maar een vettige hoofdhuid oplevert. Amy laat zien dat er ook een andere kant aan het verhaal zit. Juist door ook conditioner te gebruiken in het bovenste deel van je lokken, hydrateer je de kruin en creëer je een volumineuze hairdo. Gebruik je liever geen 'zware' conditioner op je hoofdhuid, kies dan voor een leave-in conditionerspray. Deze zijn een tikkie lichter voor je haar, waardoor het voorkomt dat je haar juist slap gaat hangen.

@bondenavant

if you want it to be THICCCC… ##amyshairtips ##hairtutorial ##beautytips ##hair ##korean ##skincareaddict ##beautyguru ##koreangirl ##skincaretips

♬ original sound – Amy Chang

Vermijd SLS

Natrium lauryl sulfaat – beter bekend onder de afkorting SLS – is een omstreden ingrediënt in veel beautyproducten. Amy is in ieder geval geen fan. Dit bestanddeel kan namelijk de hoofdhuid irriteren en de natuurlijke oliën in je haar verminderen, waardoor het sneller afbreekt. De TikTokker tipt dan ook om shampoo waarin dit goedje zit verwerkt te vermijden. Yup, dat betekent inderdaad dat je je even door die lange ingrediëntenlijst heen moet worstelen, maar als het healthier hair oplevert, is dat het ongetwijfeld waard.

@bondenavant

if you want thick hair, prevent breakage near the roots #amyshairtips ❤️#haircaretips #beautytips #hair #beautyguru #hairtutorial

♬ Lost by frank ocean – jaylnrowe

Kijk naar het hele plaatje

Amy zelf is ook niet altijd gezegend geweest met een volle bos haar. In een before & after-video laat ze zien dat haar lokken vroeger een stuk dunner waren. Meer volume krijg je (helaas!) niet van de een op de andere dag en de beauty influencer heeft zelf ook de nodige lifestyle changes moeten maken om dunner wordend haar tegen te gaan. Haar vijf gouden tips? Gebruik een haarserum, leer beter omgaan met stress, kies voor natuurlijke haarproducten, eet gezond en evenwichtig en slaap voldoende. Misschien een goed moment om je lijst met goede voornemens er weer bij te pakken?

@bondenavant

sleep, products, stress, diet — it all matters @vegamour ##ad code: AMY20 20% off 👉🏻 for more hair tips ##amyshairtips ##vegamourpartner ##hairthinning

♬ original sound – Amy Chang

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress | Video: TikTok

Laatste nieuws