MC Daily News: Kroningsjurk Jan Taminiau op Dutch Design Week

De twee jurken die Jan Taminiau ontwierp voor koningin Máxima herinneren we ons allemaal nog. De twee japonnen kun je nu van dichtbij bewonderen.

MC Daily News: Kroningsjurk Jan Taminiau op Dutch Design Week

De twee jurken die Jan Taminiau ontwierp voor koningin Máxima herinneren we ons allemaal nog. Wat stónden ze haar mooi! Des te leuker is het dat je de twee japonnen nu van dichtbij kunt bewonderen tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven.

Het koningsblauwe ensemble en de rood-roze avondjapon die Máxima droeg op de dag dat koning Willem-Alexander werd gekroond, maken deel uit van de expositie Dutch Design Awards, over het beste Nederlandse design van het afgelopen jaar. Taminiau was ook genomineerd voor de prijs, maar de jonge modeontwerpster Iris van Herpen ging ervandoor met de prestigieuze Golden Eye Award.

Het is voor het eerst dat beide jurken gezamenlijk aan het publiek worden getoond en dus een unieke kans.

Waar: Gebouw Gerard, Torenallee 62, EindhovenWanneer: nog t/m 27 oktober 2013Prijs: entree is op basis van een passe-partout en kost € 15 (€ 12,50 via www.ddw.nl). Een passe-partoutticket geeft toegang tot het Klokgebouw, Designhuis, Van Abbemuseum, DAE Graduation Show en de DDA expo.Meer info vind je hier >