Skin issues: een droge huid

Nee heus, je hóeft dit seizoen niet rond te lopen met een droge huid. 1.

Lees ook

Nee heus, je hóeft dit seizoen niet rond te lopen met een droge huid. Er zijn wel degelijk milde heelmeesters. Wij geven briljante DIY-tips.

1. Als je huid zo gortdroog is, dat er zelfs met de beste crèmes niet tegenop te smeren valt, duidt dit erop dat het afweermechanisme van je huid is verstoord. Je huid kan om verschillende redenen uitgeput zijn: het kan aan het seizoen liggen of omdat je een tijdje ziek bent geweest. Misschien heb je bepaalde geneesmiddelen gebruikt of heb je veel stress en/of een gezond eetpatroon.

Last van stress? Redacteur Renske geeft tips om te ontstressen.

2. Houd het zo simpel mogelijk; je huid heeft behoefte aan rust en zachte middelen. Op herstelgebied kan je huid ook een hoop zelf: bij extreme droogte krijgt het een seintje om meer huidvetten te produceren om zo zelf de huidbarrière te repareren. Dat proces duurt een week, waarbij je niets of hooguit een ondersteunend beschermend product hoeft te gebruiken.

3. Let op: Bij hardnekkige klachten over droogte, overgevoeligheid en huiduitslag (jeuk, rode vlekken, bultjes) is een bezoek aan de huisarts/dermatoloog nodig.

Laatste nieuws

Zie ook