Deze dating 'trend' is nog frustrerender dan het fenomeen ghosting

Ai...

date trend

Laatst schreven we al een artikel over het dating fenomeen ghosting, waar er op een wrede manier een (beginnende) relatie beëindigt wordt. Alsof dat niet al frustrerend genoeg is, is er nu weer een 'trend' op het gebied van daten opgedoken. Welke dit is? Het zogenaamde "zombie-ing". Zombie wat? We leggen het je in dit artikel uit.

Het verschil

Wat precies het verschil is? Als je gehost wordt, laat de een uit het niets iets meer van zich horen. Bij de 'trend' zombie-ing keert de geest terug. Erger nog, het gebeurt vaak net als je verder bent gegaan en in het reine bent gekomen met wat er is gebeurd. In plaats van een totale verdwijntruc uit te voeren (ghosting), duikt de persoon opeens weer op. Denk bijvoorbeeld aan een algemeen appje om te vragen hoe het met je gaat, een like op een post of een vriendschapsverzoek op social media.

Als iemand waarmee je omging opeens abrupt de communicatie verbreekt en vervolgens een ongevraagde poging doet om de stukgelopen relatie te doen herleven, dan ben je 'gezombied'.

Wat te doen?

De persoon om wie je gaf, zou zich bewust kunnen zijn van zijn/haar slechte gedrag in het verleden. Hoe dan ook, het verandert niets aan de situatie hoe roekeloos ze met je hart omgingen. Hoe je ermee omgaat, hangt van de situatie af en is voor iedereen anders. Maar hieronder een paar tips.

1. Geen excuses
Verzin geen excuses of verwijs niet naar het gedrag als iets zoals een misverstand. Je bent gezombied. Als je dat onder ogen ziet, kun je beslissen wat je eraan gaat doen.

2. Contact
Weet wanneer je opnieuw contact moet maken en wanneer je het beter kunt vermijden. Hebben ze duidelijke redenen waarom je in eerste instantie geghost werd? Tonen ze berouw? Pas dan kun je overwegen om de relatie weer aan te halen.

3. Let op triggers
Als je geghost bent, dan kan dit je terugbrengen naar een tijd waarin je je waardeloos of ongewenst voelde. Komen deze gevoelens naar boven? Pak ze dan direct aan.

4. Stel strikte grenzen
Stel grenzen voor jezelf. Als je weer contact wil maken, wees dan duidelijk over wat je wel en niet tolereert in de toekomst. Laat je het liever voor wat het is? Reageer dan bijvoorbeeld niet op de berichtjes. Zoek uit wat het beste voor je werkt.

5. Wees eerlijk tegen jezelf
Wat wil diegene van je en het meest belangrijke: wat wil jij? Wees eerlijk tegen jezelf en zoek uit of het een sporadische interactie is of dat er echt meer in zit. Het 'ergste' wat je kunt doen is hoop koesteren dat het deze keer anders zal zijn, terwijl dat misschien niet de intentie van de ander is.

Lifestyle
  • mindbodygreen
  • iStock