Infrarood saunadekens zijn de warmste wellnesstrend van 2021

Je krijgt het er heerlijk warm van.

saunadekens

Hou jij er ook zo van om een dagje naar de sauna te gaan? Dat gevoel wat je dan hebt na afloop; totale ontspanning. En je spieren voelen weer helemaal soepel… Helaas kunnen we door de lockdowns niet zo vaak naar de sauna als we zouden willen. Maar daar is een oplossing voor: de infrarooddeken van Koanna. Dit is een Infrarood Sauna Deken waarmee je thuis dat heerlijke, ontspannende sauna gevoel krijgt (zoals de naam al zegt). En dit is hoe het werkt.

Wat is infrarood?

Als je een regenboog ziet, zie je verschillende kleuren. Maar wist je dat deze kleuren ieder een andere temperatuur hebben? Dit werd door wetenschapster Gabrielle Émilie Le Tonnelier de Breteuil in 1737 beschreven. Haar theorie werd kracht bijgezet door een onderzoek naar deze temperaturen in 1800 door collega William Herschel. Hij ontdekte dat het rode licht veel warmer was dan het blauwe licht dat door een prisma viel. Bovendien ontdekte hij daarbij dat er boven het rode licht een nog warmere temperatuur te meten viel. Die kleur kunnen wij mensen niet zien en het werd daarom infrarood licht genoemd. We kunnen het licht weliswaar niet zien, maar de straling wel voelen. En die warmte is heerlijk voor je lichaam.

Infraroodstralen zijn goed voor je lichaam

Infrarood licht is een weldaad voor de spieren en wordt geregeld aangeraden door sportartsen en fysiotherapeuten. Nieuw is het niet, want de zogeheten ‘rode lampen’ om spierpijn mee te verlichten zijn al langer bekend. Deze lamp, voorzien van een speciale infrarood lamp, heeft een rode kleur om zo het licht duidelijk zichtbaar te maken om op de pijnlijke plek te kunnen richten. Om spierpijn en gewrichtspijn te verminderen wordt de lamp op het aangedane deel gericht, waar de warmte de doorbloeding van huid en spierweefsel stimuleert. Hierdoor kunnen gifstoffen, zoals opgehoopt melkzuur in de spieren, beter worden afgevoerd. De techniek rondom infrarood is in de loop der jaren sterk verbeterd. De lampen zijn kleiner en het is op meerdere manieren toe te passen. Zo kun je nu een infrarood paneel in je douche installeren, in een wellnesscentrum een infrarood sauna nemen en genieten van de weldaad van infrarood via een deken.

Infrarood saunadeken

Genieten van een infrarood sauna door middel van een deken? Ja, dat kan zeker. Het voordeel van een dergelijke deken is dat je er thuis gebruik van kan maken en dus niet per se ervoor naar de sauna hoeft. Het werkt volgens dezelfde principes als een infrarood sauna: het verwarmt het lichaam met infraroodstraling en je gaat ervan zweten. Dit laatste gebeurt omdat infraroodlicht warmte afgeeft aan het lichaam en de doorbloeding verbetert. Door te zweten voer je afvalstoffen sneller af.

Wennen aan de warmte

De Infrarood saunadeken van Koanna geeft je de mogelijkheid om de warmte op te voeren. Als je nog nooit iets met infrarood hebt gedaan, is dat zeker aan te raden. Begin voorzichtig en volg altijd de aanwijzingen op die bij een deken geleverd worden. Kruip dan in de slaapzakachtige deken en geniet van de warmte die tot diep in je huid zal doordringen. Bouw ook de inwerktijd geleidelijk op, zodat je jezelf laat wennen aan de werking van het infrarode licht.

Ontspanning voor lichaam en geest

Aangezien je in je Infrarood saunadeken alleen maar lekker hoeft te liggen, vormt het meteen een heerlijk moment van ontspanning. Je kan immers niet in en uit de slaapzak stappen om even op je telefoon te kijken of naar de wasmachine te rennen. Het is echt een warm wellness moment voor jezelf. Neem daarom de tijd voor je eigen infraroodritueel. Bijvoorbeeld na een lange dag werken of als je getraind hebt. Hoewel de werking van de deken niet wetenschappelijk is vastgesteld (overigens van de fysieke infrarood sauna wel), kan het gebruik ervan helpen sneller te herstellen na lichamelijke inspanning, je hoofd tot rust te brengen en je lichaam te verzorgen.

Sauna bij je thuis

Wij Nederlanders gaan graag naar de sauna, maar dan vooral voor de ontspanning. Hoe fijn is het dan als je thuis gewoon lekker datzelfde gevoel krijgt?

Vooral nu we meer behoefte hebben aan huidcontact en een ontspannend moment voor jezelf. Bovendien hoef je voor deze warme wellnesstrend je badkamer niet te verbouwen! Je neemt alleen de Koanna Infrarood Sauna Deken, wikkelt jezelf erin, zet de timer, doet je ogen dicht en ontspan…