Stylingtips: zo combineer je de lange spijkerrok

Lees ook

Hoewel we afgelopen jaar vooral de 2000’s inspired mini-spijkerrokjes voorbij zagen komen, maakt dit jaar de lange denim rok juist een comeback. Ben je net als wij – en menig celeb – groot fan van deze look, maar weet je niet hoe je ‘m draagt? We got you. Met deze stylingtips ga je de lange spijkerrok helemaal rocken dit voorjaar.

Een zwarte top

Soms is less echt more. Vooral wanneer je denim rok een opvallende kleur of in het oog springende details heeft, is het een goed idee om ‘m te combineren met een zwarte top. Zo houd je de aandacht op de rok. Kies bij voorkeur voor een top met een korter model, zodat er wat ruimte tussen het boven- en onderstuk valt dat de outfit als het ware ‘breekt’. Tip: maak het geheel af met een opvallende tas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Débora Rosa (@deborabrosa)

Een leren jasje

Wie heeft ‘m niet in de kast hangen: het leren jasje. In een kikkerlandje als Nederland is het – gezien het nooit écht koud of warm is – een absolute musthave. Voor de maxi spijkerrok geldt eigenlijk hetzelfde: Die kun je bij wat koelere temperaturen dragen, bijvoorbeeld met een dikke panty, maar ook wanneer de zon tevoorschijn komt is de denim rok een go-to item. Met een leather jacket erop geef je je look een stoere touch.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leigh❤️‍🔥 (@leighwoodzx)

 Een denim top

Ben je helemaal into de co-ords? Dan kun je de denim rok ook combineren met een denim top. Kies er eentje in precies dezelfde denim kleur voor een clean look, of wees juist creatief met andere wassingen. Ga je voor die laatste optie, probeer dan de rest van de outfit rustig te houden – anders kan het nogal een overwhelming geheel creëeren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

Een opvallende top

Begeef je je sinds vorig jaar nog helemaal in de y2k vibes, dan is het ook leuk om je spijkerrok met een wat opvallendere top te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een top met een uitbundige print of juist voor een effen Barbieroze, geknoopt t-shirt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIA (@fiahamelijnck)

Creatief

We hebben je voorzien van wat voorbeeldjes, maar het goede nieuws is dat de denim rok met werkelijk van alles te combineren is. Durf dus lekker creatief te zijn en wees niet bang om iets nieuws uit te proberen. Met dit item zit je al snel goed!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

Zie ook