Barbie Ferreira wilde niet als 'dikke beste vriendin' terugkeren in Euphoria

'Ik weet niet of het haar recht zou doen'

Fans wachten smachtend op het nieuwe seizoen van hitserie Euphoria, die ergens dit jaar zal verschijnen. Hoewel er nog niet veel bekend is over het nieuwe seizoen, weten we al wel dat actrice Barbie Ferreira niet meer terug zal keren als Kat Hernandez. In de podcast Armchair Expert vertelt de actrice over de plotselinge exit.

Barbie Ferreira

In de podcast van Dax Sheppard vertelt de actrice waarom ze een stap terug heeft gedaan. Er gingen namelijk geruchten rond dat ze ruzie zou hebben gehad met de maker van de show, Sam Levinson. "Mensen kwamen naar mij toe met vragen over seizoen 2, en deden net alsof ik een soort slachtoffer was. En ik heb altijd zoiets van: 'Nee, het is oké. Het is goed." Ook ontkent ze dat er geen ruzie is geweest. Ze vervolgde: "Ik liep eigenlijk niet van de set af. Ik heb mijn enkel een keer verstuikt en moest een röntgenfoto maken. Misschien bedoelen ze dat?"

[ont-link-tool url="https://marieclaire.nl/artikel/508961/waarom-iedereen-het-over-het-kapsel-van-lucia-uit-the-white-lotus-heeft/"

'Dikke beste vriendin'

Volgens haar was het ook een wederzijdse beslissing om voor het nieuwe seizoen te vertrekken, simpelweg omdat haar verhaal op zijn beloop kwam. "Ik denk niet dat er een plek was waar ze heen kon", vertelt de actrice. "Ik denk dat er plaatsen waren waar ze naartoe had kunnen gaan. Ik denk gewoon niet dat het in de show zou passen." Ook wilde ze niet de rol vertolken van de 'dikke beste vriendin'. Ze legt uit: "Ik weet niet of het haar recht zou doen, en ik denk dat beiden partijen wisten dat ik niet de dikke beste vriendin wilde zijn. Dat wilde ik niet spelen, en ik denk dat zij dat ook niet wilden."

De actrice voegt eraan toe "Ik heb het gevoel dat seizoen 2 en bepaalde delen ervan een soort strijd was voor beiden partijen. Voor Sam en voor mij. Het was een strijd om de voortzetting van haar te vinden." Zo vond ze het heel kwetsend om ernaar te kijken en om te zien dat fans van streek raakten. "Ik had het gevoel dat mijn welkom een beetje werd overschreven. Dus het voelde goed om te zeggen: 'Oké, ik hoef me hier geen zorgen over te maken en we maken ons hier allebei niet te veel zorgen over, want het is vermoeiend."

Seizoen 3

In seizoen 2 zien we Kat Hernandez dus voor de laatste keer, maar naar verluidt speelt de rest van de cast wel in het nieuwe seizoen. Zo vertelt HBO in een officiële verklaring dat seizoen 3 eraan komt. Wanneer we de cast weer kunnen bewonderen, is helaas nog niet bekend. To be continued!

Bron: InStyle | Beeld: NL Beeld / Brunopress