Dit gebeurt er met je lichaam als je je ex tegenkomt

Ouch.

Lees ook

Het kan maanden of jaren geleden zijn dat je je ex voor het laatst zag. Het kan zelfs zo zijn dat je er nu helemaal overheen bent. Maar om de een of andere reden voelt het altijd raar om een ex tegen het lijf te lopen. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je in dit soort situaties niet gewoon rustig kunt blijven, hebben wij een uitleg voor je. 

Emoties

Emoties zijn krachtige reacties die het lichaam niet altijd rationeel kan verklaren of controleren. Het maakt dus niet uit hoeveel tijd er verstreken is of hoe je je voelt over je ex op dat moment. Het tegenkomen van je ex kan nog steeds leiden tot lichamelijke reacties zoals een verhoogde hartslag, zweten, maagkrampen of druk op de borstkas. 

Lees ook: Dit is hoelang je moet uitzieken als je de griep hebt

Reactie

De fysieke reactie die je krijgt in deze situatie betekent niet altijd dat je nog steeds verliefd bent. Maar het kan je er wel toe zetten om weg te lopen. En volgens deskundigen is daar een reden voor.

Uit elkaar gaan kan een zeer pijnlijke ervaringen zijn. Uit het onderzoek bleek dat het deel in de hersenen dat voor fysieke pijn zorgt, werd geactiveerd bij de mensen die foto’s van hun ex zagen. Deze pijn activeert je ‘fight or flight’ mechanisme. De paniek die ontstaat wordt geproduceerd om jezelf te beschermen tegen de factor die je pijn zou kunnen doen. In deze situatie is dat dus je ex.

Bron: Bustle | Beeld: Pitch perfect

Laatste nieuws

Zie ook