Zo kom je de feestdagen door na een break-up

Handige tips.

Lees ook

Of je relatie gisteren of maanden geleden is beëindigd, de gedachte om na een break up de feestdagen te vieren kan een absolute nachtmerrie lijken. Deze tijd van het jaar brengt allerlei verwachtingen, stress en soms eenzaamheid met zich mee. Maar met deze tips kom jij de feestdagen door.

Activiteiten

Als je feestjes moet bijwonen, kijk dan of je een goede vriendin mee kan nemen. Maak er de beste tijd van en vraag of je bestie je afgeleid kan houden. Het plannen van activiteiten die niet gerelateerd zijn aan de feestdagen kan je ook hulp bieden, zoals filmavonden of een weekendje weg. Dit kan je iets geven om naar uit te kijken.

Lees ook: Dit effect heeft het koude weer op je hersenen


Familie

Er is een grote kans dat er mensen zijn die naar je relatiestatus gaan vragen. Een goede manier om hier mee om te gaan is door een grens te stellen. Als je er niet over wilt praten, hoef je dat ook niet te doen. Vertel je familielid dat je hun interesse op prijs stelt, maar dat je er niet over wil praten. En hou dat dan ook vast. 

Ontspanning

Maak een wandeling, schrijf in een dagboek, ga mediteren, praat met iemand die je vertrouwt en doe je best om een beetje te ontspannen. Geef jezelf ook de gelegenheid om na te denken over welke veranderingen je wil gaan maken in het komende jaar. Dit kan je motiveren om jezelf weer terug te vinden en er snel bovenop te komen.

Het komt goed

Hoezeer we ook ons best kunnen doen om vooruit te plannen en onszelf voor te bereiden, er komen altijd momenten dat het lastig is om de feeststemming erin te houden. Onthoud dat het oké is om soms even naar de badkamer te vluchten en een vriendin te appen die zich in precies dezelfde positie bevindt als jij. Haal tien keer diep adem en herinner jezelf eraan hoe geweldig je bent.

Bron: Bustle US | Beeld: Gilmore Girls

Laatste nieuws

Zie ook