Katten zijn goed voor je gezondheid

Katten zijn hartstikke goed voor je. Kattenliefhebbers wisten dat natuurlijk allang.

Lees ook

Voor katten- liefhebbers is dit natuurlijk géén verrassing.

Katten zijn niet alleen de allerleukste huisdieren ter wereld – ze zijn ook hartstikke goed voor je. Omdat ze je altijd thuis opwachten, de allerbeste luisteraars zijn én omdat ze wonderen kunnen doen voor je gezondheid. Lees snel waarom.

1/ Ze verlagen de kans op een hartziekte
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat katten stress en een hoge bloeddruk kunnen verminderen. Mensen met katten overlijden volgens de studie dan ook minder snel aan een hartaanval of hartziekten. Katten zijn dus een hartstikke slimme levenspartner als je hartproblemen hebt, zeggen de onderzoekers.

2/ Spinnen helpt je botten en spieren genezen
Uit diverse onderzoeken blijkt dat het spinnen van katten een genezende werking heeft, bijvoorbeeld op je spieren en botten. De reen? Katten spinnen met een frequentie die schommelt tussen de 20 en 140 hertz, en dat bereik is medisch therapeutisch.

3/ Ze zijn goed voor je mentale gezondheid
Waarschijnlijk had je niet nog meer redenen nodig om je kat nú te gaan knuffelen, maar we geven er toch nog ééntje: katten zijn namelijk ook goed voor je mentale gesteldheid. Uit een enquête onder zeshonderd mensen met mentale problemen zei 83 procent van de ondervraagden dat een kat een positief effect op hun gesteldheid had. Meer dan driekwart kon ook beter dealen met stress doordat ze een kat hadden.

Dusse, die kat van jou verdient wel een extra schouderklopje vandaag, vind je niet?

Waarom kattenfilmpjes goed voor je zijn >

Laatste nieuws

Zie ook