Waarom je citroen bij je ontbijt wilt eten

Gooi een glaasje citroensap als de bliksem in je ochtendritueel. Je huid zal er in een notendop van stralen en de rits aan gezondheidsvoordelen zijn t

Lees ook

Goed begin van de dag!

Gooi als de bliksem een glaasje citroensap in je ochtendritueel. Je huid gaat er in no time van stralen en de rits gezondheidsvoordelen is té mooi om waar te zijn. Schijnbaar is dit al járen het beautygeheim van onze oosterburen: een glaasje water op kamertemperatuur (!) met het sap van een halve citroen. Héél belangrijk dat het water op kamertemperatuur is, want koud water kan de voordelen tenietdoen. Wat de precieze gezondheidsvoordelen zijn? Dit dus (als we het allemaal moeten geloven) >>

Boost je immuunsysteem
Beetje lage weerstand? Een glaasje warm water met gember en citroen doet letterlijk wonderen. Citroenen zitten bomvol vitamine C en kalium die je hersenen en zenuwen stimuleren. Daarnaast helpt kalium hoge bloeddruk onder controle te houden.

Extra hydratatie
Veel water drinken is heel belangrijk om huid en lijf gehydrateerd te houden. Als je lichaam niet genoeg vocht krijgt, slaat het meer vet op omdat je nieren bij de verbranding niet genoeg hulp krijgen van je lever. Voor wie water saai vindt, is een lepeltje citroen erbij een perfect alternatief. Win-win als je het aan ons vraagt.

Zó haal je het meeste uit je veggies >>

Frisse adem
’s Ochtends je adem inhouden om geurtjes te verbergen, zal je niet lukken. Maar het drinken van een glaasje citroenwater bestrijdt de bacteriën in je mond die voor een slechte adem zorgen.

Helpt met afvallen
Je kent vast de waslijst aan theorieën over afvallen met citroensap. Hoewel de slankmakende werking ervan nog niet definitief bewezen is, weten we wel zeker dat citroen rijk is aan pectinevezels die zorgen voor een verzadigt en vol gevoel. Daarnaast bevat een glaasje water met citroensap minder calorieën dan, ja, alles.

Stralende huid
Citroenen zitten bomvol vitamine C. Dit helpt je huid collageen te produceren wat uiteindelijk helpt bij het voorkomen van rimpelvorming. Ook bevat citroen toxines die ontgiftend werken en zo de structuur van je huid verbeteren en je ogen fris laten stralen.

Versterkt de hersenen
Het kalium in citroenen helpt de zenuwen in je hersenen beter functioneren. Begin je je dag met een vers citroensapje, dan ben je extra scherp en alert.

Brood is dus hartstikke gezond >>

Laatste nieuws

Zie ook