Strak, fit & gezond 2015 in! Doe de Marie Claire fit challenge met Radmilo Soda!

De healthy kickstart is ingezet en nu is het een kwestie van volhouden, volhouden en volhouden. You can do this!

Strak, fit & gezond 2015 in! Doe de Marie Claire fit challenge met Radmilo Soda!

WEEK 4De healthy kickstart is ingezet en nu is het een kwestie van volhouden, volhouden en volhouden. You can do this!

Stap 1Beloon jezelf voor iedere keer dat je een deel van het einddoel hebt bereikt. Kijk naar de planning die je hebt gemaakt en vul bij elk subdoel je beloning in – de ene keer iets groots de andere keer iets kleins!

Stap 2Regelmatig op de weegschaal staan is de eenvoudigste manier om te controleren of je gewicht goed blijft. Maar: 1 keer per week tot 1 keer per maand wegen is voldoende. Weeg je steeds op hetzelfde tijdstip van de dag. Als je gewicht stijgt, corrigeer dan door minder of anders te gaan eten en wat meer te bewegen. En check je eetdagboek om te zien wat er mis is gegaan.

Stap 3Realiseer je dat je bepaald gedrag wilt veranderen en dat dit moeilijk is. En schakel waar nodig hulp in van degene die je het allerbeste advies kan geven om je doelstelling te bereiken.

Stap 4Voldoende slapen is essentieel voor het normaliseren van je stresshormoonniveau. Probeer elke nacht tussen de 7 en 8 uur te slapen. Tip: ga niet later dan 22.30 uur naar bed, want dan is je melatonine (slaaphormoon) nog actief. Als je er later in ligt, loop je de kans om moeilijker in slaap te vallen.