Het geheim achter de bikerboot

De bikerboot is al jarenlang een musthave voor in je garderobe. Maar waarom eigenlijk?

Het geheim achter de bikerboot

De bikerboot is al jarenlang een musthave voor in je garderobe. Maar waarom eigenlijk?

Vroeger werd de bikerboot alleen gebruikt door – de naam zegt het al – bikers, ofwel motorrijders. Maar sinds de introductie van de skinny jeans een aantal jaar geleden is de stoere laars ook helemaal hot in de fashionindustrie. Inmiddels wordt de stoere laars in allerlei varianten verkocht. Waarom de laars ineens aan populariteit won? Het unieke design van de laars gaf de doorslag.

De bikerboot werd geïntroduceerd voor motorrijders, en is van origine gemaakt om letsel aan de voet te voorkomen bij een ongeluk. Ook moest de laars het been beschermen tegen de hitte van de motor. Deze goede bescherming is niet alleen handig, maar het heeft ook een aantal andere voordelen. Zo zorgt het dikke ervoor dat de schoen lekker warm is – ideaal voor koudere weersomstandigheden dus. En door de dikke, vaak rubberen, zool loopt ‘ie heerlijk. De verstelbare gespen zorgen er tot slot ook nog eens voor dat de boot aan iedere voet aangepast kan worden. Wat wil je nog meer?

Juist: dat ‘ie er ook nog een beetje fashionable uitziet. Daar hebben de grote modehuizen gelukkig voor gezorgd. Hierdoor is het laarsje niet meer alleen perfect voor op de motor - maar óók voor meer fashionable zaken, zoals dat ene feestje. Want naast onder die skinny jeans geven de boots ook een stoere twist aan een leuk jurkje.