Inspiring Woman: Eefje de Visser

Inspiring woman Eefje de Visser brengt een nieuw album uit: ‘Het Is’. Een belangrijke boodschap hiervan: ga niet langs de zijlijn van je eigen leven

Inspiring Woman: Eefje de Visser

Inspiring woman Eefje de Visser (27) brengt na haar doorbraakplaat ‘De Koek’ een nieuw album uit met de bijzondere naam ‘Het Is’. Een belangrijke boodschap van haar songs: ga niet langs de zijlijn van je eigen leven staan. ‘Het is tijd om te ondernemen en te doen wat je écht wilt.’ De jonge singer-songwriter (met eigen platenmaatschappij!) ging ons voor.

Wie of wat beweegt en inspireert jou te doen wat je nu doet?“Ik heb geen externe inspiratiebron; alles komt bij mij van binnenuit. Iedereen probeert op een goede manier door het leven te gaan. Voor mij is die weg muzikaal. Muziek is iets wat er bij mij simpelweg uit moet.”

Welke angst heb je moeten overwinnen?“Ik heb podiumvrees gehad, niet handig voor een artiest. Toch heb ik hiermee om leren gaan door gewoon het podium op te stappen, met angst en al. De wil was groter dan de angst.”

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?“Dat je een eigen stijl moet hebben, en niemand moet imiteren. Gebruik je oren goed en focus op wat je wilt doen, niet op succes. Ook als je een uitgesproken imago communiceert, wat gaaf en inspirerend kan zijn, moet dit iets eigens hebben.”

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd?“Eigenlijk ben ik een geluksvogel. Veel dingen zijn me komen aanwaaien, hoewel ook ‘aanwaaien’ niet helemaal vanzelf gaat. Ik ben altijd intensief bezig geweest met muziek. Mijn geluk is dat ik ben ontdekt en dat de juiste mensen op mijn pad zijn gekomen.”

Wie is JOUW inspiring woman?“Mijn inspiring woman is een combinatie van vele gezichten. Als daar dan één vrouw uit zou komen, zou die vrouw te omschrijven zijn als no-nonsense en nuchter. Een vrouw die zich artistiek uit en inspireert zonder daar hoogdravend over te doen. Op het gebied van muziek vind ik momenteel Aluna Francis (van AlunaGeorge), Fiona Apple en Feist inspirerend.

Kun je jouw stijl omschrijven?“Mijn stijl is eenvoudig en wederom: no-nonsense. Ik ben een ook wel een tomboy. Zo kan ik niet op hoge hakken lopen en ben ik altijd aan het worstelen met het vinden van de perfecte schoenen. Schoenen die niet te casual zijn, maar waar ik ook goed op kan lopen.”

Wat is je ultieme podiumlook? Welke merken, welke items?“Mijn signature podiumlook is een vintage jumpsuit met felle print. Ideaal, want je hoeft niet te combineren en je hebt meteen een vrouwelijke taille zonder té sexy te zijn. Onlangs ben ik overigens ook stilletjes gevallen voor de zakjurk. Simpel, klassiek en vrouwelijk.”

Wat is je must-have voor dit najaar?“Ik wil al heel lang een stoer, beige colbertje. Niet voor een zakelijke look, maar om stijlvol op een geheel zwarte outfit te dragen. Tot nu toe heb ik het ideale colbert niet gevonden, maar ik blijf zoeken. Dat doe ik het liefst bij ‘Puha’ in Utrecht. Daar kun je unieke stukken van allerlei opkomende ontwerpers kopen.”

Wat is jouw  beautyregime?“Mijn make-up is basic: mascara, poedertje en rode lippenstift. Veel meer tijd steek ik in mijn wispelturige haar! Dat zit nooit vanzelf goed. Misschien ga ik nog eens voor een kort kapsel, hoewel dan het ‘praktische-huismoeder-gevaar’ op de loer ligt zodra je je coupe een dag vrij geeft. Het temmen van mijn woeste haar is een belangrijk onderdeel van mijn beautyregime, daar kom ik denk ik niet onderuit.”

Het nieuwe album van Eefje de Visser ‘Het is’ ligt nu in de winkels. Ze stond op festivals als ‘Into The Great Wide Open’ en dit najaar maakt ze een clubtour door Nederland. Check snel haar tour data. Eerst even luisteren? Dat kan ook! Gewoon online of via iTunes.