Starters Award Blog: stop met uitstellen

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award.

Starters Award Blog: stop met uitstellen

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award. Deze week komt Deborah (Physical Business) erachter dat ze nu echt moet stoppen met uitstellen, kan Sanne (Single & Stijl) bijna niet meer wachten tot de Starters Award 2013 uitreiking en maakt Inge (HuurDeCatwalk) zich zorgen of ze wel op schema ligt.

Deborah Monfils van Physical Business: het uitstellen van Belangwekkende Zaken

Wat word ik soms gek van mezelf en mijn slechte gewoonte om dingen uit te stellen! Het gaat om klusjes die ik lastig vind en heel graag perfect zou willen uitvoeren. Ik blijf er dan net zo lang tegenaan hikken tot de deadline in zicht komt en er echt iets móet gebeuren. En uiteraard is het resultaat dan allesbehalve perfect. Neem bijvoorbeeld www.physicalbusiness.com, m’n eerste zelfgemaakte Wordpress-website. Ik maakte voor mezelf het schrijven van de tekst steeds belangrijker. Het moest niet alleen duidelijk, informatief en overtuigend zijn maar ook nog eens SEO-proof (vindbaar op Google). Wat was mijn zeer efficiënte weldoordachte aanpak? Juist. Ik bleef het net zo lang uitstellen, totdat de website live móest gaan. Het resultaat is lichtjaren verwijderd van wat ik in gedachten had en wat betreft de vindbaarheid: als je Physical Business op Google intikt ben ik vindbaar... op pagina 8! Ik zou mezelf nooit als een perfectionist beschrijven, maar ‘uitstel bij een hoog eisenpakket' schijnt toch één van de signalen te zijn.

Misschien hebben wij allemaal een stukje perfectionisme in ons. Neem bijvoorbeeld het voornemen om gezond te eten. Zodra we de mist in gaan, zijn we geneigd de hele dag als ‘verloren’ te zien en gaan we los op de snoepvoorraad: 'Morgen weer met een schone lei beginnen'. Ik realiseer me nu dat het gaat om beginnen, een misstap begaan en vervolgens weer doorgaan. We willen graag in één keer een ideale versie van onszelf zijn, maar verandering komt in stapjes. Het wordt tijd dat ik dit in mijn privé- en werkleven meer toepas. En daarom, na een dag vol met snoep en een vette hap, bezwijk ik dit keer niet voor een snelle pizza ‘omdat de dag toch al zo slecht was’. Groenten en veel fruit staan vanavond op het menu en een groene thee in plaats van wijn. Vanaf nú is het afgelopen met uitstellen!

Sanne Tummers van Single & Stijl: 'Is de tussenstand al bekend?’

De spanning stijgt! Bij mij althans. Ik weet niet hoe het met de andere dames is? Ik begin nu toch wel reikhalzend uit te zien naar maandag 14 oktober, de dag van de uitreiking van de Starters Award. Het moment dat de nominatie bekend werd op 2 augustus ligt alweer een behoorlijke tijd achter ons. Inmiddels is er veel gebeurd. De nominatie gaat een steeds grotere rol spelen in mijn leven en Single & Stijl heeft een steeds prominentere plek in mijn agenda.

Vrijwel dagelijks krijg ik de vragen: ‘Weet je al iets meer?' en 'Is de tussenstand al bekend?’. Natuurlijk zou ik die stiekem best willen weten, maar wellicht is het beter om gewoon geduldig af te wachten en ondertussen keihard door te knallen. En misschien af en toe even een break nemen om op adem te komen en met beide benen op de grond te landen. Niet iets waar ik altijd even sterk in ben, maar gelukkig heb ik lieve mensen in mijn omgeving die me onwijs supporten én me afremmen wanneer ik iets te veel ‘stuiter’. Een paar leuke kids in mijn omgeving helpen mij overigens ook wel om te blijven relativeren, bijvoorbeeld met een fraaie tekening.

Een neiging tot stuiteren heb ik zo nu en dan sowieso wel. Hoewel het misschien wat lang duurt, ben ik ook blij met de periode waarin ik kan profiteren van de stempel ‘nominatie’. De nominatie opent steeds meer leuke deuren. En daar word ik echt razend enthousiast van. De contacten die ik zelf probeer te leggen lijken sneller tot stand te komen. En andersom word ik benaderd door interessante partijen die geïnteresseerd zijn om samen rond de tafel te gaan. Resultaat: een agenda met leuke afspraken in de komende weken, verspreid door het land. Uiteraard is het niet zo dat de uitslag bepalend is of we doorgaan. De toon is gezet, ik heb de smaak te pakken. Er zit een inmiddels stijgende lijn in de bezoekersaantallen en er is meer continuïteit in onze redactie, dus Single & Stijl zit hoe dan ook in de lift… and we are going up!

Inge Parée van HuurDeCatwalk: plannen, plannen, plannen

Vandaag beginnen, morgen binnen? Nou, niet als het om succesvol ondernemen gaat. Toen het idee van HuurDeCatwalk tot mij kwam, wist ik nog niets van ondernemen. Met zo’n geweldig idee, investeerders die aan mijn voeten liggen en een flinke dosis naïviteit dacht ik binnen twee maanden wel gestart te zijn met de website. Nu, inmiddels ruim zeven maanden verder, weet ik wel beter. Ondernemen is plannen, en plannen is een hele onderneming.

Tijdens de Business Bootcamp onder leiding van Eva Hukshorn leerde ik onder andere dat het concretiseren van het idee tussen de zes en negen maanden in beslag neemt. Dat lijkt lang, maar eigenlijk werkte dit bij mij ook zo. Vóór HuurDeCatwalk was er namelijk ‘N vy Wardrobe’. Dit zou een standaard webshop moeten worden, waar je naast het kopen van ‘gewone’ kleding, óók designer kleding kon huren. Vol enthousiasme maakte ik een domeinnaam aan (en betaalde meteen voor een heel jaar), want ik wilde zo snel mogelijk aan de slag. Het resultaat? Na twee weken was het hele ‘N vy Wardrobe’ idee alweer van de baan. Zonder ook maar iets te plannen was ik meteen met de uitwerking begonnen, waarbij ik al snel vast liep en bijna opgaf. Bijna, want het idee van designer kleding verhuren liet me niet meer los. Gelukkig maar, want anders was HuurDeCatwalk er niet geweest.

Afgelopen week was ik een beetje in de stress: doe ik niet veel te lang over het schrijven van mijn businessplan? Gelukkig stuitte ik op mijn aantekeningen van de Business Bootcamp. In een schema stond, naast de geadviseerde tijd voor het uitwerken van het idee, ook de geplande tijd voor het schrijven van het businessplan. En weet je hoeveel tijd daarvoor staat? Twee tot drie maanden, wat betekent dat ik netjes op schema lig: lang leve de planning!

Wil jij dat jouw favoriet wint? Stem dan nu en win toffe prijzen >