MC Daily News: Fashion Masterclass: Brigitte Patty – Global product marketing bij CÉLINE

Brigitte Patty - global product marketing bij CÉLINE in Parijs - hield een presentatie tijdens de Fashion Masterclass 'How I Got The Job In Fashion'.

MC Daily News: Fashion Masterclass: Brigitte Patty – Global product marketing bij CÉLINE

Brigitte Patty, Global Business Divisie of Unit Manager Shoes and Licensing bij CÉLINE in Parijs, deelt belangrijke do’s en don’ts om je mode marathon een vliegende start te geven.

De do’s? Heb pit en passie voor mode! Zorg dat je weet wat je wil bereiken (‘iets in de mode’ is te vaag) en gá daarvoor. Ook handig: zet jouw startpositie en droombaan schematisch naast elkaar. Welke kwaliteiten bezit je al en welke stap kun je daarmee in de juiste richting zetten? Nee, je zit waarschijnlijk niet in één keer op een troon bij Chloé, maar doe wat ‘maison ervaring’ op en leer ook wat juist niet bij je past.

Liggen je dromen in Parijs of Milaan? Dan is het cruciaal(!) dat je Frans en Italiaans spreekt. Daar hoef je geen diploma voor te halen (voor Brigitte deed een Italiaans vriendje de truc), maar zorg dat je uit je woorden komt, ook al struikel je er af en toe over. Talen kunnen het verschil maken of je de baan krijgt of niet, it's as easy as that.

Tot slot geeft deze ervaren pro ons de nodige reality check: “Avonden à la Sex and the City zijn niet standaard, en je gaat ook niet per gondel naar een fabriek in Venetië om daarna te shoppen.” Het is een fantastische branche, maar weet waar je voor kiest. Niet alles is glamorous: “Een permanent lege koelkast en kluizenaarsdagen op kantoor: that’s fashion, too.”

Brigitte Patty hield een presentatie tijdens de Fashion Masterclass ‘How I Got The Job In Fashion’. Tijdens deze Masterclass was ook een Live Hangout On Air te zien met onze collega’s in New York! Gemist? Bekijk 'm hier! >

Fotografie: ROSSI&BLAKE