Deze voedingsmiddelen zorgen voor een stralende huid

Handig.

Lees ook

We zijn bereid om alles te doen wat nodig is om onze huid gezond te laten stralen. Maar soms is zelfs de beste reiniger niet genoeg. In plaats daarvan heb je ook bepaalde voedingsstoffen nodig. Want: je bent wat je eet

Hydratatie 

Of het nu gaat om puistjes of rimpels, je kunt de toestand van je huid helpen door goed te eten. Door een gebalanceerd ‘dieet’ aan te vullen met een paar power voedingsproducten, help je je huid in het dagelijkse proces van hydratatie en vernieuwing. Hierdoor zie je er binnen no time stralend uit. 

Lees ook: Dit is wat alcohol écht met je huid doet


Kleurrijk

Enne, het leuke is dat veel van deze producten gebaseerd zijn op kleur. Zo zijn oranje voedingsmiddelen, zoals sinaasappel, wortelen, zoete aardappelen en pompoen rijk aan bètacaroteen. Dit zet zich in ons lichaam om in vitamine A om de celvernieuwing te bevorderen en de barrière van onze huid te versterken.

Groene groentes, zoals broccoli en spinazie, bevatten weer mineralen zoals calcium, magnesium en alkaloïden, die helpen om het lichaam te neutraliseren van alle zuren. 

Andere superfoods 

Natuurlijk zijn er ook nog een aantal andere voedingsmiddelen die je kunt overwegen. Denk bijvoorbeeld aan bessen die een goede bron van antioxidanten zijn. De vitamine C helpt je cellen te beschermen tegen vrije radicalen zoals vervuiling. Ook producten die rijk zijn aan Omega-3, zoals zalm, tonijn en forel, helpen je om het vocht in je huid vast te houden. 

Daarnaast kunnen bepaalde kruiden bijdragen aan een stralende huid. Zo kan munt helpen om roodheid in je gezicht te verminderen.

De volgende keer dat je in de supermarkt staat weet je dus wat je moet toevoegen in je winkelmandje. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook