Deze dingen kunnen je bh-maat veranderen

Vijf dingen die invloed kunnen hebben op je cupmaat.

Lees ook

Borsten kunnen verwarrend zijn. Zo kunnen ze in de loop van de tijd groter of kleiner worden. Hoe kan dit en zijn er dingen die invloed kunnen hebben op je cupmaat? We zochten het voor je uit.

Genetica

“Genetica bepaalt voor een groot deel onze borstomvang,” zegt Sherry A. Ross, een deskundige op het gebied van de gezondheid van vrouwen, tegen WhoWhatWear. “Het is zo individueel hoe onze borsten in de loop van de tijd groter of kleiner worden.”

En ja, er zijn dingen die je borstomvang kunnen beïnvloeden. Benieuwd welke? Scroll naar beneden, waar we de meest voorkomende dingen voor je op een rij hebben gezet.

1. Gewichtstoename/gewichtsverlies

“Borstweefsel bestaat voornamelijk uit vet”, legt arts Jessica Shepherd uit. “Veranderingen in gewicht kunnen verandering in borstomvang veroorzaken.”

2. Steamy nights

Wist je dat sex ook invloed kan hebben op het veranderen van je borstomvang? “Tijdens de seks zal de toename van opwinding, gevoel, hartslag en bloeddruk de bloedtoevoer naar de borsten verhogen, waardoor ze zullen opzwellen”, legt Shepherd uit. Wel gaat het om een tijdelijke toename. “Het zal op dat moment toenemen omdat het bloed wordt gestimuleerd. Als het voorbij is, gaat het weer terug naar zijn normale staat”, aldus Ross

3. Sporten

“Met de toename van activiteit en afname van lichaamsvet, kan er een afname zijn van het borstvetweefsel bij sporters”, zegt Shepherd.

4. Anticonceptie

Waarschijnlijk wist je dat al, maar anticonceptie kan ervoor zorgen dat je borstomvang groter wordt. Zo zouden, volgens Ross, sommige vrouwen zelfs een hele cupmaat omhoog kunnen gaan.

5. Ovulatie

Volgens Ross wordt een groot deel van de verandering van borstomvang gedreven door hormonale veranderingen. Je borsten kunnen hierdoor voller aanvoelen door het effect van oestrogeen in het borstweefsel.

Bron: WhoWhatWear | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook