Marie Claires weekendtips

Van heerlijke eettips tot toffe voorstellingen. 

Marie Claires weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek Matthew Bournes Edward Scissorhands

Fan van de klassieker Edward Scissorhands? Dan wil je de versie van choreograaf Matthew Bourne zien. Hij toverde het moderne sprookje om tot een fantastisch dansspektakel. Samen met zijn dansgezelschap New Adventures brengt hij het bijzondere verhaal dit weekend tot leven in Carré.

Wanneer:
Tot en met 2 juni.

Waar:
Carré | Amstel 115, Amsterdam.

Heerlijk eten bij BITE

Wil je aanschuiven bij een sterrenchef, nieuwe restaurants checken, wijn drinken, culinaire trends ontdekken en vooral véél proeven? Dan is culinair foodfestival BITE de plek waar je moet zijn. Aankomend weekend is het Amstelpark in Amsterdam het podium voor toprestaurants en -chefs, zoals Alain Caron, Thijs Meliefste, Erik & Juliën van Loo en Jermain de Rozario. Verder zijn er de hele dag workshops en masterclasses om je culinaire skills te vergroten. En tussendoor kun je een dansje doen.

Wanneer:
Van 31 mei tot en met 2 juni.

Waar:
Amstelpark | Ferdinand Bolstraat 51 2, Amsterdam.

Dineren bij ML in Haarlem

Restaurant ML is een begrip in Nederland. Mocht je het nog niet kennen: het Haarlemse restaurant wordt gerund door Mark en Liane Gratama en bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis. Het restaurant is zowel binnen als buiten voorzien van een prachtig interieur. Bovendien heeft Restaurant ML sinds 2010 een Michelinster. De chefs bereiden met passie en liefde een culinair vier- tot achtgangenmenu.

De menu’s zijn licht met veel groentebereidingen en er is een volledig vegetarische optie van vijf tot acht gangen. De menu’s wisselen naar de creatieve ingevingen van de chef, maar er zijn een aantal gerechten die in verschillende vormen vaak terugkomen. Zoals de coquille met steak tartare, hollandaisesaus en granité van Amsterdamse uitjes.

Wanneer:
Dagelijks geopend.

Waar:
Restaurant ML | Klokhuisplein 5, Haarlem

Kijktips

Zin in een weekendje niksen (lees: lekker bankhangen met een film of serie)? Dan is er weer genoeg leuks om te bekijken. Op Canal+ vind je heerlijke binge-waardige series. De serie Lioness is wat ons betreft een must watch. Het vertelt het verhaal van Samantha Hugo (Shannon Esra) die haar kinderen, haar minnaar en haar vrijheid verloor nadat ze erin geluisd werd voor fraude. Wanneer ze uit de gevangenis komt, is ze vastberaden haar kinderen op te sporen.

Ook op andere streamingdiensten valt weer veel leuks te bekijken. Zo breidde Netflix diens aanbod uit met de dramafilm Chocolat met Omar Sy, de dramafilm Tulip Fever met Alicia Vikander en Jack O'Connell en de nieuwe Jennifer Lopez-film Atlas. En op Pathé Thuis kijk je nu The Color Purple met Taraji P. Henson, Fantasia Barrino, Danielle Brooks en Colman Domingo, The Three Musketeers: Milady met Eva Green en Madame Web met Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Celeste O'Connor en Isabela Merced.

Lifestyle
  • Grazia, Beau Monde, Marie Claire print
  • NL Beeld