Marie Claires weekendtips

Er is weer genoeg te doen! 

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Pareltjes spotten bij Het Juweel

Voor de tiende keer vindt ook dit jaar weer de juwelenbeurs Het Juweel plaats op Buitenplaats Sparrendaal. Bezoekers kunnen hier prachtige sieraden bewonderen - van antieke horloges tot moderne en hedendaagse juwelen. Maar liefst 25 gerenommeerde juweliers, edelsmeden en horloge-experts uit Nederland en Frankrijk komen samen op dit event, dus je kunt veel verschillende stijlen en materialen verwachten.

Daarnaast is er genoeg ander vermaak: sluit bijvoorbeeld aan bij een rondleiding door een juwelenexpert of neem plaats op het prachtige terras in de tuin voor een hapje en een drankje.

Wanneer:
Van 7 t/m 9 juni.

Waar:
Buitenplaats Sparrendaal | Hoofdstraat 89, Driebergen-Rijsenburg.

Proosten met Licor Beirão

Dit weekend is een mooi moment om kennis te maken met Licor Beirão, een iconisch Portugees likeurmerk uit 1929. Hoewel we er hier nog niet zo mee bekend zijn, is het al bijna 20 jaar de nummer 1 spirit van Portugal. Het recept, dat een goed bewaard geheim blijft, combineert een complexe mix van kruiden, zaden en plantenextracten om een unieke en verfijnde smaak te creëren. De spirit kenmerkt zich door een zijdezachte, zoete mix van kruiden en verfrissende citrusnoten, verrijkt met een combinatie van kaneel, oranjebloesem, karamel en kamille.

Het is niet ingewikkeld om het drankje te serveren. Meestal wordt-ie puur gedronken of met ijs en een schijfje citroen. Uiteraard kun je er ook een cocktail van maken – het drankje gaat heel goed samen met ginger ale.

Waar te koop:
Onder andere bij Gall&Gall en lokale slijterijen.

Dineren bij Restaurant Bisous

De Albert Cuypstraat in Amsterdam is een hotspot rijker: Restaurant Bisous opende daar onlangs de deuren. De nieuwe bar-restaurantformule van ondernemers Bas Noorman en Lowie Jansen brengt een ode aan de Parijse haute couture restaurants, met een vleugje Zeeuwse gastronomie. Chef-kok Timo Sleegers staat aan het roer van de keuken en enkele gerechten die de menukaart sieren zijn steak au poivre concasse, bouillabaisse en zeebaars. Ook kun je er later op de avond prima borrelen, zo staan er ook heerlijke barvriendelijke gerechten op de kaart zoals oesters en toast kannibaal.

Wanneer:
Geopend van dinsdag tot en met zondag.

Waar:
Bisous | Albert Cuypstraat 31, Amsterdam.

Genieten van jazz tijdens het Utrechts Jazzfestival

Jazzmuziek moet maar net je ding zijn, en als dit het geval is, dan zit je goed bij het Jazzfestival. Aankomende zondag vindt die voor de tiende keer op rij plaats in Utrecht. Tijdens het openluchtfestival kun je bij twee podia genieten van fijne jazzklanken, en uiteraard is er genoeg horeca aanwezig waar je heerlijke hapjes en drankjes kunt bemachtigen.

Wanneer:
Zondag 9 juni van 13:00 tot 22:00.

Waar:
Utrechts Jazzfestival | Janskerkhof 14, Utrecht.

Lekker bingen

Heb je zin om dit weekend lekker te niksen met een filmpje of een serie? Bekijk op Netflix dan nu de klassieker Maid in Manhattan met Jennifer Lopez en Ralph Fiennes, het vierde seizoen van de ziekenhuisdramaserie New Amsterdam of de film Mean Girls. Op Videoland kun je de dramafilm The Impossible met Naomi Watts en Ewan McGregor kijken en de muziekfilm Billy Elliot. En als je gek bent op realityseries, dan kun je op Hayu sinds kort het negende seizoen van Below Deck Mediterranean streamen.

Lifestyle
  • NL Beeld